Haberler

Ek Görüntü//Chp'Den Başbakan'A "Hitler" Protestosu...

CHP'liler Başbakan Erdoğan'ı, İsmet İnönü Anıtı Önünde Protesto Etti.

CHP'liler Başbakan Erdoğan'ı, İsmet İnönü Anıtı önünde protesto etti.

CHP'liler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye yönelik yaptığı "Hitler benzetmesi"ni protesto etti. CHP'liler CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin öncülüğünde Maçka Parkı'ndaki İsmet İnönü Anıtı önünde toplandı. "Dinci faşistler Hitler'i özlüyor, anıyor", "Hadi canım sende" yazılı dövizler taşıyan grup, çalınan 10. Yıl Marşı'na eşlik etti. Burada açıklama yapan Gürsel Tekin, Başbakan'a Türkiye'nin tarihiyle ilgili bilgi vermek için biraraya geldiklerini söyleyerek, "Sayın Başbakan bu gafları yeni yapmıyor. Çaresiz kaldığı, toplumun genel taleplerine cevap vermediği zaman dayanacağı bir tek şey var, CHP'nin tarihine saldırmaktır. Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki, CHP'nin 86 yıllık şanlı tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal var" dedi.

"KINIYORUM, LANETLİYORUM"

Emperyalizme karşı direnemeyip teslim olanların, emperyalizme karşı savaşmanın ne olduğunu bilemeyeceklerini ifade eden Tekin, "Eğer bugün AKP iktidarı var ise, eğer bugün Tayyip Erdoğan gibi bir adam Başbakan ise, unutmasın ki, çok partili sistemin yolunu açan Sayın İsmet İnönü'dür. Dün Türkiye'nin dört bir yanında şehitler giderken çaresiz kalan Başbakan dayanacağı bir tek nokta vardı, daha önce söylediği gibi, daha önce CHP'nin tarihi ile uğraştığı gibi yine ne yazık ki, gündemi saptırmak için CHP'nin 2. Genel Başkanı'na dil uzatmak oldu. Hitler'in ne olduğunu galiba Sayın Başbakan bilmiyor. Sayın Başbakan, sizin tarih bilginiz olmayabilir. Ama partinizde çok sayıda danışmanınız var. Bu tarihi süreci iyi okumanız gerekiyor. Demokrasi sınavı vermiş bir lidere, hayatının hiçbir yerinde demokrasi mücadelesi olmayan, emperyalizme uşaklık yapan bir insanın İsmet Paşa'ya dil uzatmasını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Aslında kafasının arkasındaki planların Atatürk karşıtı olduğunu hepimiz biliyoruz. Dün parlamentodaki konuşmasında 'CHP liderleri' dedi. Unutma Sayın Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk de CHP'nin lideriydi. "diye konuştu.

Oyuncu Altan Erkekli ise, İsmet İnönü'ye söylenen sözü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın dil sürçmesi olarak kabul etmek istediğini dile getirerek, Başbakan'ın tüm vatandaşlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

title