Haberler

Egemen Bağış : Sap İle Samanı Karıştırmak İsteyenler Oluyor

İktidarlarımızın güçlü olduğu dönemde, aynı bağımsız yargı, bizim partimize karşı kapatma davası açtı. Biz ses çıkardık mı ? Gittik savunmamızı yaptık.

?

Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış Şile'de konuştu :

- Türkiye"nin Bağımsız yargısı, bu ülkede çeteleşme ile mücadele ederken, birileri gözaltına alındığı zaman, 'aman onları neden gözaltına aldınız ' diye hükümete, birileri yüklenmeye kalkıyor.

- İktidarlarımızın güçlü olduğu dönemde, aynı bağımsız yargı, bizim partimize karşı kapatma davası açtı. Biz ses çıkardık mı ? Gittik savunmamızı yaptık.

?

Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış Şile'de konuştu. Şile'de toplu konut projesi açılışına katılan Devlet Bakanı Egemen Bağış gazetecilere yönelik gözaltıları değerlendirdi. "Sapla samanı karıştırmak isteyenler oluyor" diyen Bağış, " Türkiye'nin Bağımsız yargısı, bu ülkede çeteleşme ile mücadele ederken, birileri gözaltına alındığı zaman, ' aman onları neden gözaltına aldınız' diye hükümete birileri yüklenmeye kalkıyor " şeklinde konuştu. Bağış Ak Parti iktidarının en güçlü olduğu dönemde açılan kapatma davasını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü : Aynı bağımsız yargı, bizim partimize karşı kapatma davası açtı. Biz ses çıkardık mı? Gittik savunmamızı yaptık ,aynı bağımsız yargı, bu kardeşinizi 'millet ne ise, vekili de o olmalıdır' sözümden dolayı, yargıladı. Gık çıkardık mı ? Hayır, gittik savunmamızı yaptık. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün ' meslekleri ile ilgili değil, başka faaliyetlerden dolayı gözaltına alınmışlardır' açıklamasını hatırlatan Bağış, " Şu iddianame çıksın, görelim bakalım. Meslek dışında hangi faaliyetler içindelermiş ki, ona göre bizde karar verelim. Ama onların ifade özgürlüğüne karşı bir kasıt varsa, onların en büyük savunucusu biz oluruz. Ama kanunları çiğnemişler ise bir takım suç unsurları ile birlikte bu ülkenin huzuruna, demokrasisine karşı adımlar atmışlarsa, onların karşısında da yine bizler dikiliriz. Biz bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan, bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz . Bu ülkenin huzura kavuşmasıdır, milli birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz " diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title