Haberler

Dünyada her yıl 1 milyondan fazla kadın jinekolojik kanserlere yakalanıyor

Güncelleme:

Dünya genelinde her yıl 1 milyonun üzerinde kadının jinekolojik kanserlere yakalandığı belirtildi.

Dünya genelinde her yıl 1 milyonun üzerinde kadının jinekolojik kanserlere yakalandığı belirtildi.

Kanserle Dans Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü dolayısıyla Çankaya ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda jinekolojik kanser türleri, risk faktörleri ve yeni geliştirilen tedaviler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan, programda yaptığı konuşmada, jinekolojik kanserlerin her yıl dünyada bir milyonun üstünde kadını etkilediğine ve yüz binlerce vakanın ölümle sonuçlandığına dikkati çekti.

Dünyada en sık rastlanan jinekolojik kanser türlerinin yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri olduğunu belirten Ayhan, "Gelişmemiş ülkelerde rahim ağzı kanserine daha sık rastlanıyor, gelişmiş ülkeler ve Türkiye'de ise rahim kanseri en sık görülen jinekolojik kanser türüdür." bilgisini paylaştı.

Ayhan, jinekolojik kanserlerde erken tanının önemine işaret ederek, "Erken tanı hastanın yaşam şansını artırıyor. Tedavide kanserin yeri, evresi, hastanın yaşı ve diğer sağlık sorunları gibi faktörler değerlendiriliyor. Ameliyat tedavinin en önemli basamağını oluşturuyor." ifadelerine yer verdi.

"Küçük sayılan semptomlar bile doğru teşhise yardımcı olabiliyor"

Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan da aile öyküsü, yaş, yaşam stili, doğurganlık, sigara kullanımı, obezite ve sosyoekonomik faktörlerin kadınlarda görülen kanser türleri için önemli risk faktörleri olduğunu kaydetti.

Dernek olarak hastaların ve yakınlarının en doğru bilgiye ulaşmalarını ve yeni gelişen tedavi yöntemlerinden haberdar olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürkan, "Farkındalık önemlidir çünkü jinekolojik kanserlerin tedavisinde erken tanı en önemli unsurdur. Kadınların jinekolojik muayenelerini düzenli olarak gerçekleştirmeleri ve hekimleri ile açık iletişimde olmaları çok değerli. Görünüşte küçük sayılan semptomlar bile doğru teşhise yardımcı olabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title