Haberler

Dünya Şairleri Yine Koşuyolu'na Şiirler Yazacak mı?

Güncelleme:

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali programının ikinci gününde, Koşuyolu Mahalle Evi, otuzdan fazla şaire ev sahipliği yapacak.

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Uluslararası İstanbul Şiir Festivali programının ikinci gününde, Koşuyolu Mahalle Evi, otuzdan fazla şaire ev sahipliği yapacak. 2 Haziran Pazar günü saat 18.00 da Mahalle Evi'nin bahçesinde başlayacak etkinlik, saat 20.00 dan sonra üst kattaki tiyatro salonunda devam edecek.

Geçen yıl şiir festivali kapsamında ilk kez Koşuyolu Mahalle Evi'ne gelen felsefe profesörü ve şair Bruno Cany, İstanbul Koşuyolu Semti adını erdiği şiirinde şöyle diyor: "İstanbul'u her düşündüğümde Anadolu yakasındaki Koşuyolu semti gelir gözlerimin önüne arka sokaklarıyla ". "Sedir, çam, defne, kestane ağaçlarının altında çocuk cenneti bu huzurlu semtte" diyerek devam eden şiirdeki gibi 2 Haziran akşamı yine genç şairlerin şiirleri parkta koşuşan çocuklarla yarışacak. Ardından dünyanın dört bir tarafından gelen şairler, üst kattaki salonda kendi dillerinde şiirlerini okuyacak ve şiirlerinin Türkçe okunması sırasında yeniden heyecanlanacak.

Mahalleli ile şairlerin kaynaştığı, şiirsel coşkunun paylaşıldığı bu etkinliğin bu yıl daha fazla izleyiciye ulaşması arzulanmaktadır.

Etkinliğe katılacak şairlerin isimlerini aşağıda bulabilirsiniz.

2 Haziran 2013 Pazar Saat:18.00 Koşuyolu Mahalle Evi

Yeni Renkler – Genç Şairler Şiir Dinletisi – Müzik

Açıkhava Şiir Okumaları: Arife Kalender, Mesut Şenol, Mustafa Köz, Metin Fındıkçı, Ertan Mısırlı, Mete Özel, İhsan Tevfik, Fatma N., Aydan Yalçın, Şükran Belen, Özcan Ünlü, İlyas Tunç

2 Haziran 2013 Pazar Saat:20.00 Koşuyolu Mahalle Evi

Salonda Şiir Okumaları : Abdulselam Hallum, Ahmed el Şahavi, Ayşe Basri, Carolina Ilica, Clara Bella Ventura, Dumitru M. Ion, Gassan Zaqdan, Hanan Awwad, Jean-luc Pouliquen, Katica Kulavkova, Sanja Domazet, Sasho Serafimov, Lana, Hasan Erkek, Pelin Batu, Sina Akyol, Ayten Mutlu, Ahmet Ada

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Koşuyolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title