Haberler

Dp Denizli İl Başkanı Çelik'ten Başbakan Erdoğan'a Mektup

Demokrat Parti (Dp) Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, Milli Kahramanların Okullarda Ders Olarak Okutulması İçin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bir Mektup Yazdığını Açıkladı.

Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, milli kahramanların okullarda ders olarak okutulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdığını açıkladı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 71.yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan DP Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, milletlerin milli kültür ve medeniyetlerinin gücünün, yetiştirdikleri ilim, fikir ve edebiyat adamlarının büyüklüğü ile yakından alakalı olduğunu belirterek, "Türk Milleti'nin bağımsızlık aşkını ve ebediyen var olma ülküsünü temsil eden Mehmet Akif Ersoy, nesillerin daima örnek alacağı bir ömür sürmüştür. Türk Milleti'ne inanması, kendisini hiç umutsuzluğa düşürmemiştir.

Çocuklarımıza maziden ilham alma, geleceğe gururla hazırlanma şuur ve idrakini öğreten eserleri de yaşadığı hayat gibi ilim, iman ve güzel ahlak örnekleri ile doludur. Mehmet Akif'in büyük eseri olan İstiklal Marşı'mızın her mısrasında inanç, kahramanlık coşkusu ve ulusa güven vardır" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un, halk hareketini millet kavramıyla bütünleştirmek için çalıştığını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Mehmet Akif, milletimizin mutabakat metni olan İstiklal Marşı'nı yazarak, Türk Milleti'nin en zirve noktasında yer almıştır. O'nun hürriyetçi, isyancı karakteri, emperyalizme karşı duruşu ve savaşı, milliyetçiliği, hakiki müslüman idraki, dürüstlüğü, korkusuzluğu gençlerimize her zaman örnek olmalıdır. Büyük düşünür ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 71. yıldönümünde bir

kez daha rahmet ve şükranla anıyorum"

DP Denizli İl Teşkilatı olarak bir çalışma yaptıklarını belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerimiz tarihinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Tarihinden kopuk nesil yetişiyor. Bunu yaptığımız anketlerle görebiliyoruz. Lise çağına kadar ki gençlerimize, '3 kahraman sayar mısın?' dediğimizde ilk akıllarına gelen 2 isim sahte yabancı kahramanlar oluyor. Süpermen, Rambo ve diğerleri sıralanıyor. Bu durumun iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Hükümetin bu konuda daha hassas olması gerektiğini Sayın Başbakana yazdığı mektupta ilettiğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Teklif olarak okullarda milli kahramanlarımız adlı ders konulmasının yararlı olacağını dile getirdik"

AKİF'İN KÖYÜ YAKILDI

Vefatının 71. yılında anılacak olan milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Kosova'da, İstak il sınırında doğduğu köy olan Suçita Köyü'nün 1999 yılında Sırplar tarafından yakılıp yıkıldığını belirten Çelik, "Suçita'da Türk Devleti olarak bir eser yapmak ve Mehmet Akif isminin verilmesi için hükümet yetkililerine bir başka teklif daha sunduk" ifadelerini kullandı.

Aşkın Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TRT, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını Mehmet Akif Ersoy'u gençlere daha iyi tanıtmak için seferberliğe çağırdıklarını sözlerine ekledi.

(AV-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title