Haberler

Diyarbakırlı Ramazan, Ncaa Yolcusu

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı kaptanı 19 yaşındaki Ramazan Özkan, ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'nın bir alt ligi olan National Collegiate Athletics Association'da (NCAA) mücadele eden Syracuse Academy of Science...

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı kaptanı 19 yaşındaki Ramazan Özkan, ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'nın bir alt ligi olan National Collegiate Athletics Association'da (NCAA) mücadele eden Syracuse Academy of Science Charter School (SASCS) takımında oynama hakkını kazandı.

Her yıl İstanbul'da düzenlenen, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş ve Karşıyaka gibi büyük takımların alt yapısına katılan gençler arasından seçilerek, Amerika'ya davet edilen oyuncular arasına bu yıl Diyarbakır merkez Bağlar Belediyespor'un kaptanlığını yapan Ramazan Özkan da katıldı. İstanbul'da yapılan seçmelerde tüm otoritelerin olumlu görüşünü alan Ramazan Özkan, ABD'de NBA'nın bir alt ligi olan NCAA'da mücadele eden Syracuse Academy of Science Charter School (SASCS) takımında oynayacak.

New York'tan gelen basketbol otoriteleri tarafından seçilen oyuncu, Amerika'da bir yandan basketbol bursuyla üniversitede okurken, diğer yandan da SASCS takımında basketbol hayatına devam edecek.

Bağlar İlçesi'nin Diyarbakır'da çok sorunlu bir yer olduğunu belirten Bağlar Belediyesi Basketbol Takım Antrenörü Gökhan Yıldırım, çocuklara ve gençlere şans verilmesi durumunda, çok önemli başarılara ulaşacağını söyledi. Daha önce Şerazim Cucuboğa ve Şiyar Tamriş'in de aynı şekilde seçildiğini hatırlatan Yıldırım, "Şerazim Cucuboğa ve Şiyar Tamriş'ten sonra Ramazan Özkan adlı sporcumuzun bu bursu kazanması bize gurur veriyor. Bildiğiniz gibi yaşadığımız ilçe Bağlar, çok sorunlu bir yer. Nüfusun oldukça yoğun olduğu bir bir bölge. Ama burada yaşayan çocuklara şans tanınması halinde çok büyük işler yapabileceğine inanıyorum. Şerazim, Şiyar ve son olarak da Ramazan bunun ıspatıdır. 1-6 Temmuz 2012 tarihleri arasında Slovenya'da toplanacak olan dünyanın en yetenekli 20 kız sporcunun içerisinde, Türkiye'yi temsilen Bağlar Belediyesi oyuncusu Zilan Gülsüm'ün davet edilmesi başarımızın tesadüf olmadığının bir göstergesidir" dedi.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın da bu başarıda büyük emeği olduğunu ifade eden başarılı teknik adam Gökhan Yıldırım, "Belediye Başkanımız Yüksel hanım, her zaman arkamızda durdu ve gerekli imkan ve olanağı sağladı. Eğer başkanımızın bu desteği olmasaydı bu başarı gelmezdi. Sadece belediyemiz değil, Bağlar'da imkan verilmesi halinde başarıyı getirecen onlarca, yüzlerce çocuk var" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ramazan Özkan Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title