Haberler

DİYARBAKIR'DA HÜDA PAR'LILAR TARAFINDAN HAMAS'A DESTEK İÇİN DUA EDİLDİ

Güncelleme:

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna destek amacıyla Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları Başkanlığı'nca, Diyarbakır'da dua edildi.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna destek amacıyla Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları Başkanlığı'nca, Diyarbakır'da dua edildi. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, 'HÜDA-PAR olarak Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız' dedi.

Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Parkı'nda HÜDA-PAR Gençlik Kolları Başkanlığı'nca, Hamas'ın kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları için toplanıldı. Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunu destekleyen kadın ve çocukların da aralarında olduğu grup, sık sık 'Filistin'e selam direnişe devam' sloganları attı. Yapılan duaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

'HÜDA-PAR OLARAK FİLİSTİN'İN VE MESCİD-İ AKSA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜNE GİDEN HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ'

Burada konuşan HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Filistin halkının direnişini desteklediğini belirterek, 'Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekun bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistler her geçen gün işgali genişletmekte ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirletmekte bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bir İslam alemine meydan okumaktır. Filistin halkı soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Filistin halkı yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Müslümanların resmi, sivil, tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. HÜDA-PAR olarak Filistin'in ve Mescid-i Aksa'ın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksa Tufanı Diyarbakır Gençlik İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title