Haberler

Dinar'da Havai Fişek Uyarısı

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde, izinsiz havai fişek kullanımı ile ilgili adli ve idari işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde, izinsiz havai fişek kullanımı ile ilgili adli ve idari işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çeşitli açılışlar, özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen piroteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış olduğu belirtildi.

Bunların izinsiz kullanımı ve güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle yaralanma ve ölüm olaylarının olabileceği aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Havai fişek gösterisinin resmi gün, bayram ve kutlamalarda kullanılması esastır. Diğer gün ve kutlamalarda ancak özel izinle mümkündür. Bu kapsamda bu tip maddeleri kullanmak isteyen bütün resmi ve özel kuruluşlar ile kişiler kullanım amacını ve fişekleri ateşleyecek şahsa ait A sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi ile birlikte ikamet bölgesine göre İlçe Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı aracılığı ile Dinar İlçe Kaymakamlığından izin alınarak kullanılması gerekmektedir. Aksi durumlarda sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler uygulanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Dinar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title