Haberler

"Dikkuyruk ve Arkadaşları" Elektrik Faturalarında

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin, "Dikkuyruk ve Arkadaşları" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, koruma altına alınan kuş türlerinden dikkuyruk, saz horozu, telli turna ve sülün, elektrik f...

FATMA KALAY - Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin, (YEDAŞ) Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle başlattığı "Dikkuyruk ve Arkadaşları" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, koruma altına alınan kuş türlerinden dikkuyruk, saz horozu, telli turna ve sülün, elektrik faturalarının reklam bölümünde tanıtılarak popülasyonlarının artırılması hedefleniyor.

Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YEDAŞ'ın, bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel değerlerine değil, aynı zamanda çevresel değerlerine de sahip çıktığını vurguladı.

Bu konuda son derece duyarlı olduklarını anlatan Türkoğlu, "YEDAŞ abonelerinin faturalarında her ay farklı bir kuş türünün fotoğrafı ve kısa bilgileri yer alıyor. Ayrıca kurumsal web sitemizde de kuş türlerinin korunmasına yönelik duyarlılığa davet eden özel bir banner hazırladık" dedi.

Çevre duyarlılığının kazandırılmasında ilköğretim çağının doğru bir başlangıç olduğunu da sözlerine ekleyen Türkoğlu, "İlköğretim öğrencilerimize broşürle dikkuyruk ve arkadaşlarını tanıttık. Bunlar bölgemize özgü nesli tükenmek üzere olan çok değerli kuşlar. Çocuklar dikkuyruk ve arkadaşlarını çok sevdiler. Büyüklerini çevre duyarlılığına davet etmek için bu broşürlerden faydalanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Her ay bir kuş türü tanıtılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Murat Demir ise Çalık YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk projesinin oldukça önemli olduğuna değindi.

Yedaş Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin projeyi gerçekleştirmek için kendileriyle işbirliği yaptığını anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Nesli tehlike altında olan kuş türlerinden biri de dikkuyruk. Kızılırmak Deltası'yla ilgili bize geldiler ve çalışmak istediler. 'Dikkuyruku koruyalım' diye bir proje başlattıklarını söylediler. Sadece dikkuyruk değil başka kuş türleri de var dedik. Projenin içine bunları da katalım, bilinci biraz daha artıralım dedik. Kızılırmak Deltası'nda pilot tür olarak belirlediğimiz turna, saz horozu, dikkuyruk ile Samsun'da doğal türü olan ve istasyonu bulunan sülünü de işleyelim dedik. Bu 4 türle ilgili çalışmalara başladık. Alanla ilgili tanıtımlar, broşürler ve kitaplar yapıldı. Kitap ve broşürleri çalışırken hedef kitlemiz her zaman çocuklar oldu. Önemli olan doğa bilincini çocuk yaşta aşılamak. Daha sonra bu projeyi nasıl tanıtabileceğimizi düşünürken aklımıza bu kuş türlerinin elektrik faturalarının reklam bölümünde tanıtılması fikri geldi. Bu dört tür arasından dönüşümlü olarak her ay bir türün faturaların reklam bölümünde tanıtımı yapılıyor." - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Türkoğlu Kızılırmak Samsun Yedaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title