Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Gaziantep'te kamu kurumlarında alınan güvenlik önlemleri arttırıldıTerör örgütü DEAŞ'ın, 1 Mayıs'ta bomba yüklü minibüsle Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne, 20 Ağustos'ta ise Beybahçe Mahallesi'ndeki kına gecesine yönelik saldırıları ardından kentteki kamu kurumlarındaki güvenlik önlemleri arttırıldı.

Gaziantep'te kamu kurumlarında alınan güvenlik önlemleri arttırıldı

Terör örgütü DEAŞ'ın, 1 Mayıs'ta bomba yüklü minibüsle Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne, 20 Ağustos'ta ise Beybahçe Mahallesi'ndeki kına gecesine yönelik saldırıları ardından kentteki kamu kurumlarındaki güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu kapsamda Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binalarının çevresine modüler beton duvarlar örülerek 4 tarafına yüksek güvenlikli nöbetçi kulübeleri inşa edildi. Belediye gibi kurumların girişine de yine beton bariyerler yerleştirilerek olası saldırılara karşı güvenlik önlemleri alındı. Polisin, kent genelindeki güvenlik önlemleri üst düzeyde sürdürülürken, belirli zamanlarda da huzur operasyonları düzenleniyor. Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve belediye hizmet binalarının çevresindeki mevcut güvenlik kameraları da onarılarak sayı arttırıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin çevresindeki mevcut kameralara ek olarak bugün 3 yeni güvenlik kamerası yerleştirildi. Güvenlik kameralarıyla kurumların çevrelerini 24 saat izleyerek olası şüpheli kişileri kimlik kontrolünden geçiren güvenlik güçleri, bina girişlerinde araçlarda da arama yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kamu kurumları

Valilikteki beton duvarlar

Nöbetçi kulübeleri

Belediyeye kamera yerleştirilmesi

Emniyet Müdürlüğü

Beton bariyerler

Araçların aranarak alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-

===================================

Antalya'da PKK/KCK operasyonu; 13 gözaltı

ANTALYA'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Antalya'daki yapılanmasını deşifre etmek için bir süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından, kentteki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması 3'ü kadın 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan arada, çok sayıda yazılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında önce sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, -

=============================================

Paris saldırılarının keşifçisi ve arkadaşları yeniden hakim karşısında

PARİS saldırılarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakalanan DEAŞ militanı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani ve Suriyeli 2 arkadaşı haklarında yerel mahkemenin verdiği 10 yıl 9'ar ay hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Geçen yıl 13 Kasım'da Paris'te meydana gelen saldırıların keşifçisi olduğu iddiasıyla Manavgat'ta yakalanan Fas uyruklu Belçika vatandaşı DEAŞ militanı Ahmet Dahmani ile onun Suriye'ye kaçmasına yardım etmek için Suriye'den geldiği öne sürülen 29 yaşındaki Ahmet Tahir ve 23 yaşındaki Muhammed Verde'ye Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 10 yıl 9'ar ay hapis cezası az olduğu gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozulmasının ardından sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı.

SAVCI CEZALARIN ARTIRILMASINI İSTEDİ

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Dahmani, Ahmet Tahir ve Muhammed Verde, avukatları ve tercümanlarıy hazır bulundu. Duruşmada mütalaa veren savcı, sanıklara terör örgütü üyeliği ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından verilen cezanın Yargıtay'ın bozma kararına uygun şekilde artırılmasını istedi.

'BELÇİKA'YA İADEMİ İSTİYORUM'

Duruşmada ifade veren Ahmet Dahmani, animatör olduğunu ve çocukları eğlendirdiğini söyledi. Suriye'de çocukların öldürüldüğünü belirten ve insanlara yardım etmek için Suriye'ye gitmek istediğini kaydeden Dahmani, Belçika'da da yardım faaliyetlerinde bulunduğunu ve terör örgütleriyle ilgisi olmadığını anlattı. Suriye'deki çocuklar için Belçika'da tanıdığı bir kişiyle irtibat kurduğunu söyleyen Dahmani, Belçika'daki kişinin ona bir telefon numarası verdiğini ve bu numarayla irtibat kurmasının ardından kendisine pasaport hazırlandığını kaydetti. Terörist olmadığını belirten Dahmani, "Benim Paris saldırılarıyla hiçbir ilgim yok. Bu davada da benimle ilgili yeterli delil yok. Tahliyemi, beraatımı ve Belçika'ya iademi istiyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Diğer sanıklar da haklarındaki terör örgütü üyeliği suçlamalarını reddetti. Sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliye talep etti. Mahkeme heyeti sanık avukatlarına savunmalarını yapmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirilen saldırılarda keşif görevi yaptığı öne sürülen Ahmet Dahmani, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 16 Kasım 2015'te Manavgat'ta konakladığı 5 yıldızlı bir otelde gözaltına alındı. Dahmani'nin, Suriye'den gelen Ahmet Tahir ve Muhammed Verde ile buluşacağını tespit eden ekipler, iki Suriyeliyi de Antalya- Alanya D- 400 karayolu Manavgat girişinde durdurdukları araçta yakaladı. Tahir ve Verde'nin, DEAŞ yöneticilerinden aldıkları talimatla, Dahmani'yi güvenli şekilde Suriye'ye götürmek için geldikleri ve sahte pasaport getirdikleri tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu yıl ocak ayında görülen duruşmada mahkeme heyeti suçtan pişmanlık duydukları hali gözlenmeyen 3 sanık hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'resmi evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), -

============================================

Ordu'da FETÖ operasyonu; 19 şüpheli gözaltında

ORDU merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 19 kişi gözaltına alındı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah operasyon düzenledi. Ordu merkezli Giresun, Elazığ, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı, 8 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Nedim KOVAN/ORDU, -

==============================================

İnşaat işçileri eyleme başladı

AYDIN'da Vakıflar Genel Müdürlüğü binasının yapımını üstlenen firmada çalışıp, 2 aydır maaşlarının bir kısmını alabildiklerini öne süren 22 işçiden 6'sı, 5 katlı inşaatın tepesine çıkarak eylem yaptı. Demir kalıp ve tahta parçalarını aşağı atan işçiler "Hakkımızı istiyoruz" dedi.

Aydın'da yapımı devam eden Vakıflar Genel Müdürlüğü binasının inşaatında çalışan işçiler bugün (çarşamba) saat 12.00 sıralarında eylem yaptı. Yüklenici firmadan iki aydır tam maaş alamadıklarını iddia eden 22 işçiden 6'sı binanın üstüne çıktı. İnşaatın tepesindeki işçileri görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi. Polisin ikna etmeye çalıştığı işçiler, inşaatta buldukları demir kalıp ve tahta parçalarını aşağı atıp firma yetkililerinin gelmesini istedi. Haklarını alamadıklarını savunan işçiler, Vali Ömer Faruk Koçak'tan yardım istedi.

İşçiler adına konuşan Ali Karakuş, "Valiliğe giderek şikayetimizi aktardık. 19 Kasım Cuma gününden bu yana maaşlarımızın tamamı yatırılmadığı için çalışmıyoruz. İki aydır, maaşlarımızın sadece asgari tutarı olan 1300 lira yatırılıyor. Geçtiğimiz gün yemeklerimizi de kestiler. Hepimizin derdi iki lokma ekmek. Evimize para gönderemiyoruz, açız mağduruz. Hakkımızı istiyoruz" dedi.

Bir türlü ikna edilemeyen işçiler için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak devreye girdi. İşçiler adına Vali Ömer Faruk Koçak ile Ali Karakuş'un telefonla görüşmesi sağladı. Ancak işçiler eylemlerine devam etme kararı aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İnşaatın çatısına çıkan işçilerinden görüntü,

-İnşaat çevresinde alınan önlemlerden görüntü.

Haber - Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN,

==========================================

Silopi'deki öğretmenlerin tek sosyal etkinliği: Salonda Voleybol

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde görev yapan öğretmenler, uzun süren terör ve çatışmalı ortamın ardından hayatın normale döndüğü ilçede spor salonunda düzenlenen Voleybol turnuvası ile stres atmaya çalışıyor. Öğretmenler, aralarında organize ettikleri ve 170 kadın ve erkek öğretmenden oluşan 20 takımın katıldığı bir voleybol turnuvası düzenledi.

Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015 tarihinde ilk olarak uygulanan ve 24 Nisan tarihinde kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağından sonra hayat normale dönmeye saşlarken, ilçede görev yapan öğretmenler sosyal aktivite olarak spor salonunda maç yaparak stres atmaya çalışıyor. Hendek-barikat operasyonları nedeniyle uzun süre sıkıntı çekilen ilçede görev yapan öğretmenler, kendi aralarında voleybol turnuvası düzenledi. Lise ve ortaokullarda görev yapan 170 öğretmenden oluşan 20 takımın katıldığı turnuva, öğretmenler arasında büyük heyecan ve çekişmeye sahne oluyor. Turnuvada dereceye giren takımlara 24 Kasım öğretmenler gününde düzenlenecek bir törenle kupaları verilecek.

Turnuvaya katılan öğretmenlerden Arzu Kılıçoğlu, Silopi'ye ön yargılı bir şekilde geldiğini belirterek, "Buraya gelmeden önce ön yargılarım vardı. Buraya geldiğimde buranın çok güvenli olduğunu gördüm. Gece dışarı çıkabiliyoruz. Hatta turnuva bile düzenleyebiliyoruz gördüğünüz gibi. Her şey yolunda" dedi. Öğretmenlerden Sercan Sevlen de, 3 yıldan beri Silopi'de görev yaptığını anlatarak, "Geçen sene yaşanan sıkıntıların ardından bu sene böyle güzel etkinlikler ile ilçemizin öğretmenleri, memurları eğleniyorlar, aktivite yapıyorlar ve de yaşanan stresleri bir nebze olsa da unutup, atmaya çalışıyorlar. Bu turnuvayı düzenleyen, katkıda bulunan herkese buradan teşekkür ediyorum"diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Voleybol oynayan öğretmenler

-Voleybol maçından detaylar

-Öğretmenlerin konuşması

-Öğretmenlerin dağılmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

==========================================

Depremzede esnaflar için yapılan iş merkezi Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi oldu

SAKARYA'da, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından yapılan iş merkezi savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mülteci ailelerin çocukları için eğitim merkezine dönüştürüldü. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu eğitim merkezinde 28 sınıf bulunduğunu belirterek, "Bu evlatlarımızın, kardeşlerimizin eğitimi için hazırlanmış bu okulda şu an 28 sınıfımız eğitim görecek durumda hazırlandı. 280 civarında öğrencimiz var. Bu kardeşlerimize bir nebze de olsa katkımız varsa ne mutlu bize" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH ve Kadın ve Demokrasi Derneği ortaklığında Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteci çocuklar için Karaman Mahallesi'nde geçici eğitim merkezi kuruldu. 17 Ağustos 1999 depreminde işyerleri yıkılan esnaflar için yapılan iş merkezi 3 milyon liralık maliyetle eğitim merkezine dönüştürülürken, 3 bin 500 metrekare alana kurulan ilk ve ortaokul eğitiminin verildiği merkezde 28 sınıf bulunuyor. Merkezde ağırlıklı olarak mülteci öğretmenlerin eğitim veriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu eğitimin başladığı merkezde incelemelerde bulundu. Sınıfları tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Toçoğlu, savaştan kaçıp gelen mültecilere faydalı olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu okul Suriyeli kardeşlerimizin çocukları için hazırlandı. Suriye'den iltica etmiş ana sınıfından ortaokula kadar çocuklarımıza Arapça ve Türkçe eğitimler verilecek. Bu evlatlarımızın, kardeşlerimizin eğitimi için hazırlanmış bu okulda şu an 28 sınıfımız eğitim görecek durumda hazırlandı. 280 civarında öğrencimiz var. Kapasitemiz tekli eğitimlerde 500'e kadar çıkabilir, çiftli eğitimlerde bine kadar çıkabilir. Bu kardeşlerimize bir nebze de olsa katkımız varsa ne mutlu bize" dedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan, merkezde öğretmen olarak çalışmaya başlayan Safaa Osayan, merkezin beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ifade ederek, "Savaştan dolayı buraya geldim. İlk okulda sınıf öğretmeniydim. 5 yıl öğretmenlik yaptım. Buraya ailemle birlikte geldim. Önceden istiyordum ki savaştan uzak kalayım. Ama şimdi memlekete karşı çok özlem var. Dönmek istiyorum. Bu okul beklentimizden daha fazlası, çok güzel hizmet" diye konuştu.

Geçici merkezdeki öğrenci sayısının yapılacak resmi açılıştan sonra artması beklendiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Eğitim merkezinden görüntüler

Zeki Toçoğlu'nun merkezi gezmesi

Röportajlar

HABER-KAMERA: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER / SAKARYA

===============================================

Çatıdan düşen Afganistanlı işçi öldü

KARAMAN'da 3 katlı apartmanın çatısında tamirat yaparken dengesini kaybederek yere düşen Afganistanlı işçi hayatını kaybetti.

Olay bugün 12.30 sıralarında Alacasuluk Mahallesi eski Devlet Hastanesi karşısında bulunan bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre 3 katlı apartmanın çatısında tamirat yapan bir kişi dengesini kaybederek beton zemine düştü. Olayı görenler 112 ambulansını arayarak yardım istedi. Olay yerindeki müdehalenin ardından ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şahıs yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Üzerinden kimlik çakmayan şahsın Afganistanlı olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili ve kimlik tespiti için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Yaralı Afganistanlı işçinin acil servise alınması

-Acil servisten detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN,

===========================================

Sivil polis ve belediye işçisinin dayağı kamerada - (2)

O ANLARI ANLATTI

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde bir sivil polis ile belediye işçisi tarafından dövülen M.K., o anları anlattı. Kırmızı ışıkta durduğu sırada arkasına sivil bir otomobilin yanaştığını belirten M.K., "Araçtan inen sivil kişi yanıma geldi. Kim olduğunu söylemeden ehliyet ruhsat istedi. Korktum. Tekrarlamasını istedim. Yine polis olduğunu söylemeden ehliyet ve ruhsatı istedi. Polis olduğunu anlamadım. Bana zarar verecek diye düşündüm. Eve doğru gitmek istedim. Arkamdan ateş edildiğini, silah seslerini duydum. Arka camdan bir mermi girip ön camı patlattı. Direksiyon hakimiyetini kaybedip park halindeki bir araca çarptım. Araçtan inip kaçmaya başladım. Polis olduğunu anlamamıştım. Arkamdan ateş etmeye devam ettiler. Daha sonra motosikletli bir sivil önümü kesti. Dövmeye başladı. Arkadan gelen ve sonradan polis olduğunu öğrendiğim kişi de dövdü. Kelepçe taktıktan sonra yine dövdüler. Ekip otobsunda ve karakolda da dayak yedim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Avukat İrfan Taş'ın konuşması

M.K. ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN,

==============================================

Öldürüldüğü öne sürülen işadamını arayan ekip, gölde ceset parçası buldu

İSTANBUL'da aracı yakılmış halde bulunan tekstilci iş adamı Kenan Kırmaç'ın öldürüldüğü ve cesedinin Çorum'a getirildiği iddiası üzerine Kargı İlçesi'ndeki barajda arama başlatan ekipler, bir adet ceset parçası buldu. Ceset parçası incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İstanbul Arnavutköy'de tekstil işiyle uğraşan Kenan Kırmaç'ın otomobili, 11 gün önce yakılmış halde bulundu. Evli iki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Soruşturma sırasında bir gasp çetesini ortaya çıkaran polis ekiplerinin gözaltına aldığı bir şüphelinin, arkadaşları ile birlikte Kırmaç'ı öldürerek cesedini Çorum'da parçaladıklarını anlatması üzerine bu kentte çalışma başlatıldı. Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Maksutlu Köyü mevkiindeki barajda dün polis, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından arama çalışmalarına başlandı. Şüphelilerin öldürdükleri iş adamının cesedini Kargı İlçesi'ne getirdikleri, burada balta ile parçalayarak bir kovayla baraj gölüne attıkları iddia edildi. Botlarla barajda arama çalışması yapan AFAD ekipleri bir kova buldu. Samsun'dan gelen dalgıç ekibinin de katıldığı aramalarda dün saat 20.00 sıralarında dalgıçların barajda bir adet ceset parçası buldukları belirtildi. Ceset parçası incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kimlik tespiti yapılması için Kenan Kırmaç'ın ailesinden alınan kan örnekleriyle DNA karşılaştırması yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan barajda yapılan arama çalışmalarına bu gün de devam edildi. Dalgıçlar yaptıkları arama çalışmasını su zemininde yoğunlaştırdı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Ekiplerin arama yapması

-Baraj gölünden detay

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-Mustafa ULUSOY/ KARGI(Çorum),

==============================================

Yangını haber alıp eve koştu, oğlunu sağ görünce bayıldı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde çıkan yangını haber alıp işyerinden eve gelen kadın, evde tek başına olan 9 yaşındaki oğlunun sağ olduğunu görünce sarılıp ağladı. Sonrasında baygınlık geçiren kadın hastaneye götürüldü.

Serik'e bağlı Orta Mahalle 1210 Sokak'taki iki katlı evin üst katında oturan Bilal ve Fatma Taştan'ın evinde öğle saatlerinde yangın çıktı. 9 yaşındaki Metin Taştan'ın evde tek başına olduğu sırada balkonda başlayan yangına ihbar sonrası gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Bu sırada olayı haber alan Fatma Taştan, çalıştığı otelden çıkıp eve geldi. Anne, yangında zarar gördüğünü düşündüğü oğlunu karşısında sağ salim görünce gözyaşlarını tutamadı. Oğluna sarılıp ağlayan anne bir süre sonra baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Fatma Taştan, ambulansla Serik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Evdeki yangın ise itfaiyenin müdahalesinin ardından büyümeden söndürüldü. Yangında balkondaki kanepelerle balkon üzerindeki tahtalar yandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İtfaiye yangın söndürürken

Küçük metin'in yakınları sakinleştirirken

Anne Fatma taştan ın olay yerine gelişi

Sağlık ekipleri tarafından müdahale

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

============================================

Cem Yılmaz, Yalova Valisi'ne hakaret davasında beraat etti

YALOVA eski Valisi Selim Cebiroğlu'nun kendisine Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine komedyen Cem Yılmaz hakkında Yalova 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada beraat kararı verildi.

Yalova eski Valisi Selim Cebiroğlu geçen yılın mart ayında Termal İlçesi'nde bulunan Fen Lisesi'nde yaptığı incelemeler sırasında iddiaya göre, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde tartıştığı matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'den dışarı çıkmasını istemişti. Eğitim- Sen, hakaret edilip onuru kırıldığı gerekcesiyle üyeleri Halil Serkan Öz'e destek için Yalova'da 4 Nisan günü yürüyüş düzenlendi. Kendisi için yapılan protestoya katılan Öz, burada rahatsızlandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Bu olay üzerine komedyen Cem Yılmaz, Vali Cebiroğlu'nu, Twitter hesabı üzerinden eleştirdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yılmaz hakkında avukatı Ulvi Çağlayan aracılığı ile suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması ardından Cem Yılmaz hakkında Yalova 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Cem Yılmaz'ın avukatları ilk duruşmada, yöneltilen suçlamayı kabul etmedi, mahkemeye düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili daha önce verilen kararlarını kanıt olarak sundu.

Cem Yılmaz hakkındaki davaya bugün devam edildi. Tarafların gelmediği duruşmada, Yılmaz'ın avukatı Çetin Yüksel ile Vali Selim Cebiroğlu'nun avukatı Ali Ulvi Çağıran hazır bulundu. Vali Cebiroğlu'nun Avukatı Ali Ulvi Çağıran, "Bu kişilerin kamuoyunda yer alan eleştirilere katlanma yükümlülükleri olabilir. Ancak, kamu görevlisi olan şahısların küçük düşürücü ve aşağılayıcı beyanların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Atılı suçun unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Cem Yılmaz'ın avukatı Çetin Yüksel da müvekkilinin kamuoyuna mal olmuş, herkes tarafından bilinen bir kişi olduğunu kaydederek, "Müvekkilimin müşteki veya olayın tarafı olan diğer şahısla bir tanışıklığı yoktur. Kamuoyunda yer almış infial uyandıran bir haberle ilgili görüşlerini paylaşmıştır. Bunları Tweet atarak dile getirmiştir. Herhangi bir televizyon programı ve radyo aracılığı ile paylaşım yapmamıştır. Şimdiye kadar herhangi bir kimseye hakaret iddiasına dayalı bir davası da bulunmamaktadır. Cem Yılmaz'ın yazmış olduğu Tweet içerisinde herhangi bir hakaret beyanı yoktur. Bu nedenle beraatına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Hakim Dursun Hayati Yurtbaşı, yaklaşık 10 ay süren davada Cem Yılmaz'ın, eleştiri ve düşüncelerini açıklamasına yönelik beyanların ötesinde hakaret kastının bulunmaması nedeni yöneltilen suçtan beraatine karar verdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Cem Yılmaz'ın avukatı Çetin Yüksel, Türkiye'de kamu yöneticileri ve siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiğini, bunun demokratik yaşamın da bir gereği olduğunu söyledi. Yüksel, şöyle dedi: "Müvekkil Cem Yılmaz bütün Türkiye'nin tanıdığı sevdiği kamuoyuna mal olmuş bir kişidir. Dolayısıyla hele ki böyle bir kişinin görevi gereği hata yapacağı, kamuoyuna mal olmuş bütün toplumda infial oluşturmuş bir olay nedeni ile yargılanması dahi en başından söylediğimiz gibi hukuken pek uygun değildi. Mahkeme hakimi, anayasal, yasal Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler ile de koruma altına alınmış temel haklardan birisi olan düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında tam da bu gerekçeyi kullanarak müvekkil hakkında açılmış davada beraat kararını verdi."

Görüntü dökümü

Cem Yılmaz7ın avukatının konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

==============================

Motosikletlilerin turunda üzen kaza: 2 yaralı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, kentte tura çıkan motosiklet tutkunu 40 kişilik gruptan 2 sürücü, düşerek yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında, Söke Asri Mezarlık önünde meydana geldi. Sökeli 40 kişilik motosiklet tutkunu grup, akşam saatlerinde tura çıktı. Saatlerce dolaştıktan sonra Söke'ye dönüşe geçen gruptan Hilmi Büyükkalın, motosikletinin kayması sonucu yolda düştü. Bu sırada arkasından gelen Mert Küskünsüz de dengesini kaybederek kazaya karıştı. İki motosikletin devrilip sürüklendiğini gören diğer sürücüler, soğukkanlı davranarak kazanın daha fazla büyümesini önledi. Kazada Hilmi Büyükkalın ve Mert Küskünsüz yaralandı. Ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden yaralıların ve ambulans görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

===================================================

Kuyumcu ve sarraflar kanlarını bağışladı

KAYSERİ Sarraflar ve Kuyumcular Derneği üyeleri Kızılay Kayseri Şubesinin düzenlediği kan bağışı kampanyasına katılarak, kan bağışında bulundu.

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, "Vatan sana kanım feda " kampanyasına üyelerinin yogun şekilde katıldığını belirtti. Gülsoy " 15 Temmuz direnişinde canlarını, kanlarını veren şehit ve gazilerimizin anısına düzenlenen kampanyaya seve seve katıldık. Vatan için, millet icin, bayrak için kanlarını dökenlere saygı için biz de kanımızı Kızılay'a bağışlıyoruz" dedi

Görüntü Dökümü

--------------------------

-KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy'un konuşması

-Kan verilirken detay görüntü

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ /KAYSERİ DHA)

=================================

Denizde Mavi Balina Tatbikatı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda bulunan gemiler, Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı kapsamında demir aldı.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı önderliğinde NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla düzenlenen Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı, bugün Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan gemilerin demir almasıyla başladı. Denizaltı savunma ve denizaltı taarruz konularında eğitimlerin yapılacağı tatbikat 28 Kasım'da sona erecek.

Tatbikatın denizde yürütülen ilk gününde, katılan gemiler limandan ayrılırken asimetrik terör tehdit eğitimleri de gerçekleştirildi. Sonrasında ise Dalaman'dan havalanan donanmaya ait, Skorsky tipi helikopter, TCG Gelibolu Fırkateyni'ne yanaşma ve inme tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat denizaltı operasyonları ile devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Limandan ayrılan gemilerden görüntü,

-Asimetrik terör tehdidi eğitiminden görüntü

-Helikopter yanaşma ve inme tatbikatından görüntü.

Haber - Kamera: Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),

========================================

'Özel' öğrenciler, Öğretmenler Günü'nü kutladı

KAYSERİ'de bulunan zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Okulu öğrencilere öğretmenler günü münasebetiyle program düzenlediler.

Zihinsel engelli öğrencilere hem öğretim hem de mesleki eğitim veren Hacı Mustafa Postağası Özel Eğitim Okulu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle etkinlik yaptılar. Şiir ve koro halinde şarkı söyleyen öğrenciler ve halk oyunları gösterisi yaptıktan sonra istiklal marşının 10 kıtasını söylerken 10 parça halinde olan Türkiye haritasını birleştirdiler. İstiklal marşı ile Türkiye haritasını birleştirme gösterisi izleyenlerden yoğun alkış aldı.

"ÇOLAKBAYRAKTAR ÖZEL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUö

Okul bahçesinde yapılan töreni izleyenler arasında bulunan Kocasinan Belediye Başkanı organizasyon sonrasında okulu gezerken öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin eğitim aldığı alanları gezen Başkan Çolakbayraktar kendisine edilen hediyeyi de kabul etti. Okul öğretmenlerine teşekkür eden Çolakbayraktar, "Hepiniz çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Öğretmenlik onurlu bir meslek bu çocukların öğretmeni olmak daha onurlu bir meslek. Onları topluma kazandırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak çok güzel bir olay. Hepinizi tebrik ederim, elinize sağlıkö dedi.

örüntü Dökümü

-Engelli öğrencilerin folklor gösterisi

-Engelli öğrencilerin İstiklal marşını okuması

-Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın konuşması

-Engelli öğrencilerin spor gösterisi

-Detay

Haber-Kamera: İlyas KAPLAN/KAYSERİ, DHA)

============================================

Sivas'tan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

SİVAS Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile Suriye'de rejimin zulmünden kaçıp Türkiye'ye yakın bölgede kurulan çadırkentlerde yaşamını sürdüren Bayırbucak Türkmenleri'ne 2 TIR ve 2 kamyon yardım gönderildi.

Suriye'de Esad rejiminin saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardımlar sürüyor. Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği tarafından, Türkmenlere ulaştırılmak için 2 TIR ve 2 kamyon yardım malzemesi toplandı. 53 ton un, 4 ton et, 500 battaniye, 943 ayakkabı, 3511 çocuk kıyafeti, 331 çocuk pantolonundan oluşan yardımları göndermek için kent meydanında program düzenlendi. Programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, sivil toplum kuruluşlar temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Sami Aydın, "Türkmen kardeşlerimizin bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılamak üzere bugün bir yardım konvoyu oluşturduk. Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Suriye'deki kardeşlerimizin mal ve can güvenliğinin tehdit altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların en büyük destekçisi ülkemizdir. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bu savaş ortamının son bulmasını temenni ediyoruz" dedi.

Yapılan duanın ardından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar yola çıktı.

Görüntü Dökümü:

-TIR'ların görüntüsü

-Başkan Aydın'ın konuşması

-Dua edilmesi ve uğurlama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=========================================

Otomobile bağlanan köpek metrelerce sürüklendi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde kimliği henüz belirlenemeyen bir sürücünün otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürmesine hayvanseverler tepki gösterdi. Köpeğin sürüklenirken çekilen fotoğrafı üzerine Dova ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürüldüğü gören bir kişi bunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Polisi arayıp bilgi veren aynı kişi Çorlu Belediye Başkanlığı'na fotoğrafı e-mail ile gönderip, sürücüsünün bulunup gerekli işlemin yapılmasını istedi.

Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanlarseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Çorlu'da 39 EH 155 plakalı araç, Kore Mahallesi çıkışında meydana gelen olayda şahıs emniyet güçlerine bildirilmiştir. Ancak araç durdurulamadığı için köpeğin durumu belli değil. Açık ihbar niteliğinde olan bu görüntüleri sıkça paylaşarak bu masum cana bu işkenceyi yapan kişi veya kişilerin plakadan tespit edilmesini, adalet önünde suçlarının cezalarını çekmelerini sağlayalım."

Polis ekipleri, suç duyurusu üzerine otomobile bağladığı köpeği sürükleyerek götüren sürücüyü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Fotoğraflar

Haber: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/ÇORLU(Tekirdağ), -

============================================

Van'da 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde deprem

VAN'ın Özalp İlçesi'nde bugün saat 13.03'te Richter ölçeğine göre 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi'den alınan bilgiye göre bugün meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Van'a 60 kilometre uzaklıktaki Özalp İlçesi olarak belirlendi. Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem can ve mal kaybına yol açmadı. Bu depremden önce de saat 12.24'te yine merkez üssü Özalp İlçesi olan Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Haber: VAN, -

===========================================

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı serbest bırakıldı

BURSA'da, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında, 15 Temmuz darbe girişimini övdüğü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Uluşahin, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında, 15 Temmuz darbe girişimini övdüğü ve Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uluşahin'i, dün Merkez Nilüfer İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve burada sorgulanan Uluşahin, bugün 'suçu övmek' ve 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlarından adliyeye çıkartıldı. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Uluşahin, Sulh Ceza Hakimliğince, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber: Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, -

============================================

AK Partili Göksel: FETÖ/PDY olayları nedeniyle yatırımlarda aksama oluyor

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "FETÖ ile mücadelede bizimde rahatsız olduğumuz konular var. Benim de bizzat şikayetçi olduğum isimler var ama onlarla ilgili de daha birşey yapılmadı. FETÖ olayları nedeniyle yatırımlarda aksamalar meydana geliyor" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun'da bulunan yerel ve ulusal yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle İlkadım İlçesi'nde bulunan bir otelde biraraya geldi. Ülke gündemi ve FETÖ/PDY ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Göksel, FETÖ/PDY ile mücadelede rahatsız oldukları durumlar olduğunu belirterek, "FETÖ/PDY ile mücadelede bizimde rahatsız olduğumuz konular var. Benim de bizzat şikayetçi olduğum isimler var ama onlarla ilgili de daha birşey yapılmadı. Çünkü kişi yada kişiler alınırken delil lazım. Genel merkezin misyonu neyse Samsun'da bunu devam ettiriyoruz. Halkın istediği doğrultusunda çalışarak tüm imkanları seferber edip, mevcut durumun daha da iyileştirilmesi için çalışıyoruz. FETÖ olayları nedeniyle yatırımlarda aksamalar meydana geliyor. Başbakanımızın her zaman söylediği gibi laf lafın üstüne değil taş taşın üstüne koymak için çalışılıyoruz. Yatırımların önünü açmak istiyoruz. Bir çok yatırımı hükümetimiz, yerel yönetimlerin yatırımları artarak devam ediyor. Devam da edecek" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın 25 Kasım Cuma günü Samsun'a geleceğini de söyleyen Göksel, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Çarşamba Havalimanı pistinde yaşanan çökmeler nedeniyle 25 Kasım Cuma günü Samsun'a gelecek. Pistte meydan gelen ve 19 santimetreye varan çökmeler nedeniyle havalimanı'nda incelemelerde bulunacak. Kendiside konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktır. Ayrıca bakanımız Samsun Valiliğimizi de ziyaret ederek kurum yetkilileriyle toplantı yapacak" diye konuştu.

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

=================================================

Bilirkişi raporu: Burcu Çağlayan serbest düşme sonucu ölmüştür

ANTALYA'da 24 Temmuz 2010 tarihinde 5'inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın ölümüne ilişkin Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenen bilirkişi raporu Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Raporda, Çağlayan'ın 'serbest düşme sonucu' öldüğü belirtildi.

Bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5'inci kattaki dairesinden, zemindeki elektronik mağazasının terasına düşerek yaşamını yitirdi. Çağlayan'ın kanında 0.74 promil alkol tespit edildi. Sol kolunda 'İbo' yazılı dövme bulunan Çağlayan'ın, erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra tutuklanan İbrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan'ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BALKONDAN ATILDIĞI İDDİASI

Cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırmada Burcu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim Tokgöz hakkında 'kasten adam öldürme', üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İfadesi alınıp serbest bırakılan İbrahim Tokgöz hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

Olay tarihinde askerde olan Burcu Çağlayan'ın eşi ile Finike'deki ailesi de olayın cinayet olduğunu iddia etti. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Burcu Çağlayan'ın cesedinin, intihar için atlayan birinin bulunması gereken yerde olmadığı belirtildi.

Burcu Çağlayan'ın ölümünün cinayet olmadığını iddia eden Tokgöz'ün avukatlarının talebi üzerine mahkeme, İstanbul Birinci Adli Tıp Kurulu'ndan rapor düzenlemesini istedi. Talep üzerine rapor hazırlayan Adli Tıp Kurulu, Burcu Çağlayan'ın ölümünün yüksekten düşmeden kaynaklandığını bildirdi. Çağlayan'ın yüksekten düşme dışında travmaya maruz kaldığına dair bir bulgu bulunmadığına dikkat çekilen raporda, "Yüksekten düşme olayının kişinin kendi iradesiyle mi yoksa bir başkasının etkisiyle mi olduğu tıbben tespit edilememiştir. Olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Burcu Çağlayan'ın ölümünün düşme, itme, atma veya serbest düşme sonucu gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için ayrı ayrı bilgisayar animasyonları hazırlanarak oluşturulan bilirkişi raporu tamamlandı. Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından belirlenen bilirkişinin hazırladığı rapor, davanın görüldüğü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Raporda, Çağlayan'ın 'düşmeyle sonuçlanan ölüm' eyleminde dosya içeriğinde bulunan olay yeri fiziki bilgileri, elde edilen deliller, fotoğraf ve video kayıtları ile tanık ifadelerinin incelendiği kaydedildi. Üç bilirkişinin imzasıyla 21 Ekim'de mahkemeye gönderilen raporda olay tarihinde Burcu Çağlayan'ın 1.73 boyunda ve 75 kilo civarında olduğu belirtildi.

Fener Mahallesi Fener Caddesi'ndeki apartmanın 5'inci katındaki 11 numaralı dairenin balkonundan düşen Burcu Çağlayan'ın cesedinin binanın dış duvarına 150 santimetre mesafede olduğu belirtilen raporda, otopsi raporundaki bulgulara da yer verildi.

KANINDA ALKOL TESPİT EDİLDİ

Raporda, Çağlayan'ın her iki kulak içinde kanama, yüzün sol yarısında menekşe mor ekimoz, kaş dış ucunda künt travmatik yara ile bu yaranın altında ekimoz, sağ yanakta yüzeysel sıyrık, sağ dirsekte kesik, sol el bileğinde kesikli parçalı kırık, sol kolun üstünde ekimozlar, sol kol üstünde parçalı kırık kesikleri, sol kalça kemiği üstünde parçalı kemik kırıkları, pelvis kemiklerinde kıkır, sol baldırda kesik, sol ön kol içinde 'İbo' yazılı dövme, kafatasında çökme gibi bulguların yer aldığı ve kanında da 0,74 promil etil alkol olduğu belirtildi.

El tırnak parçalarında yabancı bir kişiye ait DNA profilinin bulunmadığının belirtildiği raporda, Burcu Çağlayan'ın yüksekten düşme sonucu öldüğü tespitine yer verildi. Düşülen nokta, kişinin havadayken yaptığı bedensel hareketler, düşmenin yönü ve rüzgar gibi meteorolojik koşulların da dikkate alındığı raporda, balkon parmaklarında parmak izi bulunmadığı için olayın sarkma şeklinde de olduğuna dair bir delil bulunmadığı belirtildi.

İTİLME İHTİMALİ

Burcu Çağlayan'ın balkondan itildiğine dair ihtimalle ilgili raporda şu ifadelere yer verildi: "Bu pozisyonda bir kişinin kendini kurtarmak için çığlık atması ve tepki göstermesi beklenir. Burcu Çağlayan düşerken çığlık attığını söyleyen tek kişi İbrahim Tokgöz'dür. Diğer tanıklar bir kadın çığlığı duymadıkları gibi 'pat' diye bir ses duyduklarını beyan etmişlerdir. Tanıklar, Burcu Çağlayan düşmeden 10-15 dakika kadar önce 'polis, imdat' şeklinde bayan çığlıkları duyduklarını beyan etmişlerdir. Burcu Çağlayan'ın tırnakları arasında İbrahim Tokgöz'e ait DNA tespiti yoktur. Burcu Çağlayan'ın düşme sırasında çığlığının duyulmaması, çığlık atmaması, yarı baygın, sersem bir halde olabileceği şeklinde değerlendirilebilir."

Burcu Çağlayan'ın dengesini kaybedip düşme ihtimalinde balkon korkuluğunda çok net tariflenebilir bir iz olma olasılığının düşük olduğu belirtilen raporda, Burcu Çağlayan'ın düştüğü nokta, düşmenin başladığı noktanın izdüşümünde olduğu belirtildi. Raporda, Burcu Çağlayan'ın düşme eylemi sırasında hareketsizliği, ileri doğru hamle yapmadan ve havada hareket yönünü değiştirecek çırpınma, takla atma gibi aşırı tepki vermeden düştüğü sonucuna varıldı. Bilirkişi raporunda, serbest düşme, balkon korkuluğundan tutunup sarkarak kendini bırakması, bir kişi tarafından balkondan sarkıtılarak bırakılması ve balkonda geri geri giderken dengeyi kaybederek korkuluklardan düşme şeklinde olabileceği belirtildi. Serbest düşme şekillerine ait animasyonları da rapora ekleyen bilirkişi takdirin mahkemeye ait olduğunu bildirdi.

Duruşma, 1 Aralık'a ertelendi.

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA -

=============================================

Aksaray'da kaza: 4 yaralı (2)

HASTANEDE ÖLDÜ

Aksaray'da 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan 80 yaşındaki Kahibe Arslan, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdehaleye rağmen kurtaralamadı. Kazada yaralanan diğer 3 kişinin tedavileri ise sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: AKSARAY

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cem Yılmaz Çağlayan 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

title