Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Güroymak'ta terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınakta mühimmat ele geçirildiBİTLİS'in Güroymak İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından PKK terör örgütüne ait 2 sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Güroymak'ta terör örgütü Pkk'ya ait 2 sığınakta mühimmat ele geçirildi

BİTLİS'in Güroymak İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından PKK terör örgütüne ait 2 sığınakta  çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Valiliğinden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada,"İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen operasyonlarda Güroymak ilçesine bağlı Yayladere Köyü kırsalında 2 adet sığınak tespit edildi. Tespit edilen depolarda, 1 adet menşei belirsiz Piyade tüfeği, 1 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 2 adet savunma tipi el bombası ve bunlara ait fünye, 20 adet 5.56 milimetre fişek, 1650 adet Bixi Makineli Tüfek mühimmatı, 180 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği mühimmatı, 2 adet roketatar antitank mühimmatı, 2 adet roketatar antipersonel mühimmatı, 4 adet roketatar sevk fişeği, 7 adet AK-47 Piyade Tüfeği şarjörü, 1 adet M-16 Piyade tüfeği şarjörü, 2 kilogram fabrikasyon plastik patlayıcı, 20 adet elektrikli fünye, 600 metre infilaklı fitil, 1 adet piknik tüpü, 105 metre kablo, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 1 adet balta, 1 adet levye, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.Ele geçirilen sığınak ve depolar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kullanılmaz hale getirilirken, yaşam ve gıda malzemeleri olay yerinde imha edildi" denildi.

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

================================

Baltayla korku saçan şizofreni hastası biber gazıyla etkisiz hale getirildi

DÜZCE'de elindeki baltayla sokağa çıkıp çevre sakinlerini tehdit ettikten sonra kendisini eve kilitleyen şizofreni hastası 44 yaşındaki Utku İşler, polis tarafından biber gazıyla etkisiz hale getirildi.

Arapçiftliği Mahallesi'nde elinde baltayla sokağa çıkan şizofreni hastası Utku İşler'in tehdit ettiği çevre sakinleri, polise haber verdi. Ankara'da bir kamu kurumunda görev yaptığı belirtilen İşler, polisler olay yerine gelince, evine girip kapıları kilitledi. Polislerin, yaklaşık 3 saatlik çabasına karşın, İşler ikna edilemedi. Bunun üzerine olay yerine sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri, içeriye attıkları biber gazıyla Utku İşler'i etkisiz hale getirildi.

Eve giren polis ekiplerine de zor anlar yaşatan İşler, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nde tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Polisin eve girdiği anlar

-Polisin eve gaz attığı anlar

-İşler'in eve çıkartılması ekip otosuna götürülmesi

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

================================

Kepçenin denge demiri işçinin ayağını parçaladı

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde, belediyenin yaptırdığı altyapı çalışmasında görevli işçi 34 yaşındaki Hasan Kalem'in ayağına, önündeki kepçenin arkasında bulunan denge kızağı düştü. İzmir'e sevk edilen Kalem'in sol ayağının, bilekten parçalandığı öğrenildi.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında, Acıpayam İlçesi'nde meydana geldi. Altyapı çalışmalarını yapıldığını sokakta iş makinesinin arkasında çalışan taşeron işçi Hasan Kalem'in ayağına, kepçenin denge kızağı düştü. Acı içinde kıvranan Kalem'in yardımına arkadaşları yetişti. Ağır yaralanan Kalem'in sol ayağı denge kızağı ile toprak arasından çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra Kalem, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalem'in daha sonra İzmir'e hastaneye sevk edildiğini öğrenildi. Kalem'in sol ayağının parçalandığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntü

İşçinin acı içinde ağlaması

Ekiplerin müdahale etmesi

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

==================================

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 775 kilo eroin ele geçirildi (2)

İRANLI ŞOFÖRLER TUTUKLANDI

Edirne'de Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere olan 775 kilo 75 gram eroin ele geçirilen TIR'ın sürücüleri İran uyruklu  Akbar Ebrahımzadem ile Jafar Samı Keshmesh Tapeh, soruşturmalarını ardından çıkarıldıkları Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.

Sürücülerden Akbar Ebrahimzadeh, mahkemede verdiği ifadesinde eroin ele geçirilen TIR'ın babasına ait olduğunu belirterek,  Niknam firmasına  taşıma hizmeti verdiklerini söyledi. Ebrahimzadeh, "İran'da Niknam firmasını sahibi Emir İsmaili'yi ben aradım, yüklenecek mal varmı diye sordum. Beni bir başka şahsın arayacağını söyledi, daha sonra Emir Sadiki arayıp, malın yükleneceği adresi mesaj attı. Daha sonra belirtilen adrese gittim yükleri  bir depoda TIR'a yüklediler. Yükleme yapılırken ben yükün başındaydım. İran'ın Kum şehrinde gümrük işlemlerini yaptık. Bazirgan'a geldiğimizde yanımdaki yedek şoför vizesi olmadığı için ayrıldı. Benim kullandığım TIR'ın dışında başka bir araca da aynı yük yüklenmişti. O TIR benden önce gümrük sahasına gelip Türkiye'ye giriş yapmış. Edirne'ye geldiğimde o  aracı gördüm. Şoför köylüm ve tandığım bir kişiydi. Araç İran'da x-ray cihazına sevk edilmedi. Ancak Türkiye'de sevk edildi. Her hangi bir şey çıkmadı. Erzurum yakınlarında 1, Sivas yakınlarında 8, Bolu yakınlarında da 11 saat mola verdik. Aracın başından hiç bir şekilde ayrılmadık. Yükle birlikte uyuşturucunun ne şekilde konulduğunu bilemiyorum. Ancak yüklemiş olsa da bunu Emir Sadiki yapmış olabilir. Ayrıca Emir Sadiki ben İran'dan çıkarken cep telefonu aradı. Diğer TIR'la birlikte yola devam edin aksi takdirde yükümü boşaltmayacağını, kabul edilmeyeceğimi söyledi. El konulan cep telefonumda diğer bilgiler mevcuttur. Bunların araştırılmasını talep ederim" dedi.

Jafar Samı Keshmesh Tapeh, hakkındaki suçlamaya kabul etmediğini belirterek, olayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü. Tapeh, diğer sanık Akbar ile İran'dan Türkiye'ye gelmediklerini belirterek, "Giriş yaptığımız sınır kapısı Gürbulak'tı. Benim kullandığım TIR içinde cam yükü vardı, yükümü Romanya'ya götürüyordum. Akbar'ın amcasının oğlu olan Bayram beni arayıp, Akbar'ın acemi olduğunu, yolu bilmediğini ona eşlik etmemi istedi.  Bende Akbar'ın bulunduğu TIR'a geçtim. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Tutuklanan şoförler

-Şoförlerin araca götürülmesi

-Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=====================================

Antalya'da karla mücadele

ANTALYA'da sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise karla mücadele yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1800 rakımlı Gündoğmuş Söbüçimen Yaylası'nda yer yer 5 metreyi bulan karlı yollarını, Yörüklerin göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için yoğun bir mücadele veriyor.

Antalya, yaz ve kışı aynı anda yaşıyor. Havaların ısınmasıyla sahillerde yaz görüntüleri yaşanırken, yaylalarda ise kış manzaraları devam ediyor. Kış mevsiminin Antalya'nın iklim şartlarına göre daha erken başlayıp, geç bittiği Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası'nda halen kış şartları hüküm sürüyor. Bölgedeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaz aylarında merası konumundaki Söbüçimen Yaylası'nda sert geçen kış mevsimi boyunca yollar kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştı.

BELEDİYE YOLLARI AÇIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı yaylanın karla kaplı yollarını göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı. Mayıs ayı olmasına rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yayla yolunda iş makineleriyle hummalı bir çalışma yürütülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan ve İlçe Koordinatörü Ali Gülen de çalışmaları yerinde inceledi.

"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İsa Akdemir, "Menderes Türel göreve gelir gelmez yayla yollarının gözden geçirilmesi noktasında adımlar attı. Şu anda 3 bin kilometre yayla yolumuz var. Bugüne kadar böyle sert bir kış olmamış. Bu yıl karla mücadelede çok başarılı olduk. Ulaşamadığımız yer kalmadı. 'Gidemediğin yer senin değildir', bu mantıkla bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde göç başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla yurduna gelebilsin diye bu bölgenin yolunu açacağız" dedi.

BÖYLE KAR GÖRMEDİM

Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Koordinatörü Ali Gülen ise "Mayıs ayında Alanya, Manavgat, Gündoğmuş yayla yolları halen karla kaplı. Ben çocukluğumdan beri bu yollardan gelip geçerim. Bu yıl olduğu kadar bir kar görmedim. 4-5 metrelik bir kar var. Büyükşehir Belediyemize, zor şartlarda çalışan personele teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaşlar da yayla yollarının yeniden ulaşıma açılmasından oldukça memnun. Alanya'da yaşayan ve Söbüçimen Yaylası'nı kullanan Fatih Doğan, "Bu yaylaya yıllardan beri yolculuk yaparız. Bu mevsimde bu karlı yolları açtığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyoruz. Yayladaki evimize gidiyorduk, kar nedeniyle arabamız yolda kaldı ve geri dönmek durumunda kaldık. Ekipler yolu açınca tekrar gideceğiz" dedi.

Mehmet Doğan ise, "Yaylamıza çok gelir gideriz, bugün de gezmeye geldik. Yollarımız çok geç açılıyordu. Bu yıl çok fazla kar olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi erkenden yolumuzu açıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: ANTALYA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğmuş Güroymak İran PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title