Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Viranşehir'de, hain saldırıda 1 ton bomba kullanılmış (7)KÜÇÜK AHMET OKTAY TOPRAĞA VERİLDİŞanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın cenazesi, öğle saatlerinde morgdan alınarak il merkezindeki yeni...

Viranşehir'de, hain saldırıda 1 ton bomba kullanılmış (7)

KÜÇÜK AHMET OKTAY TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın cenazesi, öğle saatlerinde morgdan alınarak il merkezindeki yeni mezarlığa getirildi. Günak için burada cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve şehit Günak'ın yakınları katıldı.

Yakınlarının desteği ile ayakta duran zabıt katibi Mustafa Günak ile Mukaddes Günak çifti, 3 çocuğundan en büyüğü olan Ahmet Oktay'ın Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılıp uzun gözyaşı döktü.

ANNESİ: VATAN SAĞ OLSUN

Ahmet Oktay Günak'ın annesi Mukaddes Günak, cenaze töreninde gözyaşı dökerek, "Dün gece gözümü çeviriyorum seni göremiyorum. Nereye gittin annem? Böyle mi şehit annesi olacaktım? Böyle küçük yaşta mı olacaktın? Keşke büyüseydi askere gönderseydim, damatlık giydirseydim. Daha oğluma doyamadan oğlumu aldılar elimden vatan sağ olsun. Bayrak ne güzel yakışmış oğluma, kırmızı ne kadar yakışmış oğluma, oğlum asker ve polis olmayı çok istiyordu" diye ağıt yaktı.

Günak'ın cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

BAKAN ÇELİK: ONLARA İNAT DAHA BİR VE BERABER OLACAĞIZ

Aileye taziye dileklerini ileten bakanlardan Faruk Çelik, bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin, insan olarak vasıflandırılmasının söz konusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizi bölmek, parçalamak, bizim içimizde huzursuzluk etmeye çalışanlar, bu ve benzer menfur saldırılarla birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor ve daha da güçleneceğiz. Onlara inat daha bir ve beraber olacağız. Huzur şehri olan Şanlıurfa'mızdan tüm Türkiye ve bölgeye yine huzurlu haberler vermeye devam edeceğiz. Bunlar son çırpınışlardır. Bunlar ne yaptıklarını bilmez bir noktada bir terör eylemini ortaya koydular. Teröristler öteden beri Türkiye ve bölgeyi huzursuz ediyorlardı bunun farkındayız ama bugün Viranşehir'de gördüğümüz tablo hiçbir vicdana hiçbir lisanla izah edilemeyecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Yüzlerce insanın yaşadığı bir mahallede siz tonlarca bombayı gelip patlatıyorsunuz. Çocuklar, bebeler Allah sakladı diyoruz cenabı hak muhafaza etti. Tam mahallenin ve binaların ortasında binlerce masum insana yapılan bir saldırıdır. Onun için bunları insan olarak vasıflandırmak söz konusu değildir. Şehidimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

BAKAN BOZDAĞ: KATLİAM PLANI YAPILMIŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Türkiye'nin bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelecek güçte olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu hadise terörün çirkin yüzünü, acımasızlığını gözler önüne serdi. 11 yaşında masum insanları öldürmeye bir şey zannediyorlar. Çocukları, kadınları, erkekleri, yaşlıları ve sivilleri, tanıdıkları ve tanımadıkları herkesi öldürmeyi bir şey zanneden bir ahmaklar sürüsü ve bir aptallar sürüsü, belli ki akıllar rehin, kalpler rehin ama bütün bunların karşısında birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Sadece adliyeye yönelik değil 14 binada çok ciddi hasar var ve katliam planı yapılmış. Orada bulunan tüm vatandaşlarımızın hayatına kast etmiş büyük bir canavarca duyguyla yapılmış bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Türkiye bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelecek güçtedir. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecektir. Terör örgütü Urfa'ya sızmak, Urfa'daki insanları birbirine düşman etmek ve Urfa'da teröre destek veren bir yapı oluşturmak için, gerek tehdit, gerek şantaj, baskı ve birçok yöntemle Peygamberler diyarı Urfa'nın ve Urfalıların bu alçakları içine sokmaması en önemli talebimdir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Cenazenin camiye getirilmesi

Babanın tabuta sarılması

Bakanların gelmesi

Cenaze namazının kılınması

Annenin feryatları

Cenazenin omuzlarda taşınması

Cenazenin toprağa verilmesi

Bakanların toprak atması

Bakan Çelik ile Bozdağ'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===========================================

2 akademisyen yakınlarıyla Sakız'a kaçarken yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi açıklarında, FETÖ'den aranan 2 akademisyen, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışırken, fiber bot içinde yakalandı. Olayla ilgili bottaki Suriyeli insan taciri de gözaltına alındı.

Dalyan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan bir gruptan haberdar olunca dün harekete geçti. Dalyan Mahallesi Topburnu açıklarında hareket halindeki fiber bota, saat 23.00'te müdahale eden ekipler, içindeki biri Suriyeli 3 erkek, 7 çocuk ve 2 kadından oluşan toplam 12 kişiyi yakaladı. Yakalananlardan Ş.U. ve O.D.'nin akademisyen olduğu ve FETÖ'den arandığı belirlendi. Ayrıca Ş.U.'nun ' Nesrullah Dündar' adına düzenlenmiş sahte kimlik taşıdığı ortaya çıktı. Bottaki diğer kişilerin Ş.U. ve O.D.'nun eşleri ve çocukları olduğu belirlendi. Göçmen kaçakçılığı şüphesiyle bottaki 1 Suriyeli de gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere polise teslim edildi. Şüphelilerden Ş.U.'nun Kars Emniyet Müdürlüğü'ne, O.D.'nin de Tokat Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecekleri öğrenildi. Tekneyi kullanan Suriye uyruklu şüphelinin ise insan kaçakçılığı ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),-

=========================================

Bakan Elvan: Avrupa artık teröristlere kucak açmamalı (2)

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMIYLA, BAŞBAKANLIK MAKAMINI BİRLEŞTİRİYORUZ

Kalkınma Bakan Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile AK Parti Mersin İl Başkanlığı'na ziyaret etti. Burada karşılanarak büyük ilgi gören bakanlar, salonda partililere seslendi. Elvan, Anayasa değişikliğinin karmaşık olmadığını belirterek, "Yaptığımız iş basit, Cumhurbaşkanlığı makamıyla, Başbakanlık makamını birleştiriyoruz, tek bir yürütmeyi devreye sokuyoruz. O 'tek adam' diyenlere sesleniyorum. Gerçek demokrasi, güçlü yasama, yürütme ve icraat bu düzenlemeyle gelecek. Şu an Cumhurbaşkanının, yapmış olduğu iş ve eylemler nedeniyle, atmış olduğu imzalar nedeniyle herhangi bir sorumluluğu yok. Tek bir durumda, eğer vatana ihanet söz konusuysa Yüce Divan'a gönderilmesi söz konusu. Bunun dışında hiçbir sorumluluğu yok. Ama biz Cumhurbaşkanlığı makamının hem yargıya, hem de Meclise hesap verebilir bir yapıya dönüştürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı yaptığı her iş, icraat için Mecliste hesap verebilecek" dedi

Ardından söz alan Bakan Avcı da 16 Nisan'a kadar ev ev, kapı kapı dolaşacaklarını ve enerjilerini mesajlarının ulaşmadığı yerlere ulaştırmak için harcayacaklarını söyledi. Anayasa değişikliğinin önemine değinen Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'daki halkoylaması aslında 16 Temmuz'da yarım bıraktığımızı tamamlama hamlesidir. O zaman milletçe niye sokağa çıktıysak, 16 Nisan'da da onun için sandık başına gideceğiz. 15 Temmuz sadece hain kalkışma değildi aynı zamanda bir işgal hareketinin ilk adımıydı. Allah muhafaza eğer millet o gece bu hainlere 'dur' demeseydi, o gece millet Cumhurbaşkanı'nın bir işaretiyle sokağa çıkmasaydı, biz bugün belki bir Türkiye'den bahsedemiyor olacaktık. 16 Nisan işte bu tür hain girişimlere son darbeyi vuracağımız tarihtir. Değişiklik, hükümeti, yürütmeyi güçlendirecek. Milletvekili, parlamentoyu, Meclisi güçlendirecek. Her birini kendi alanında daha yetkili ve sorumlu kılacak. Bunlar tamam ama asıl bizim burada 16 Nisan günü 'evet' dememiz Türkiye'ye kurulan tuzaklara son darbeyi vurmak içindir. " Bakanlar, daha sonra Gazi Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda yapımı devam eden Arkeoloji Müzesi'nde inceleme yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

AK Parti Mersin il Başkanlığı toplantı salonunda bulunan vatandaşlar

Bakanların salona girmesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması

Kültür ve Turizim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşması

Bakanların Mersin'de inşaatı devam eden Arkoloji Müzesini gezmesi

Bakanların müze içerisinde yetkililerden bilgi alması

Bakanların müzeyi gezmesi

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN /MERSİN

==========================================

Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde 20 araç yolda kaldı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde yolun kardan kapalı olması nedeniyle 20 araç yolda kaldı.

Şemdinli ilçe merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırının sıfır noktasındaki Derecik Beldesi'nde 20 araçlık konvoy, taziye için ilçeye doğru yola çıktı. Saat 08.00'de yola çıkan araçlar, 20 kilometre yol gittikten sonra yolun kardan kapalı olması nedeniyle yolda kaldı. Saatlerce yolun açılmasını bekleyenler, araçlardaki küreklerini alarak yolu açmaya çalıştı. Bazı kişiler de kar üzerinde namaz kıldı. Bölgede bulunanlar, karla mücadele ekiplerinin gelip yolu açmasını bekliyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari),

============================================

Otomobil iş makinasına çarptı: 1 ölü 3 yaralı

ESKİŞEHİR'de tali yola dönüş yapan iş makinesine çarpan otomobilde 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı.

Kaza bugün saat 13.30 sıralarında Eskişehir-Ankara karayolunun 17'nci kilometresinde meydana geldi. Ankara yönünden Eskişehir yönüne gelen Enes Candar yönetimindeki 35 GC 8400 plakalı otomobil, İmişehir Mahallesi'ne dönüş yapan Hilmi Macuncu'nun kullandığı iş makinesinin kepçesine çarptı. Kazada otomobilde bulunanlar Feyyaz Candan olay yerinde öldü, kardeşi otomobil sürücüsü Enes Candan, diğer kardeşi Mahmut Candan ve yakını Halit Akdaş ağır yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Jandarma iş makinesini kullanan Hilmi Macuncu'yu gözaltına aldı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kaza yerindeki otomobilin ve içerisindeki cesedin,

-İş makinasının,

-Olay yerindeki polis ve jandarma ekiplerinin çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

============================================

Tünelde tabancayla ateş açtılar

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tünelden otomobille geçen iki kişinin tabancayla havaya ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı.

Antalya- Alanya D400 karayolu üzerindeki Ulaş Tüneli'nde çekildiği belirtilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, seyir halindeki beyaz bir otomobilin tavandaki sunroof camını açarak çıkan kişinin elindeki tabancayla havaya 3 el ateş ettikten sonra aracın içine doğru girdiği görülüyor. Bundan saniyeler sonra bu kez aracın sol tarafındaki camından elini çıkaran bir başka kişinin 3 el tabancayla ateş ettiği görüntülere yansıyor. Bu anlar ise arkada seyreden başka bir araçtakiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Polis ve jandarma yetkilileri olayla ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir şikayet olmadığını belirtirken, görüntülerdeki araç ve kişilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Tünel'de seyir halindeki araç

Ateş açan şahıslardan görüntü

Haber- Kamera: Antalya-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Oktay Viranşehir Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

title