Haberler

Dha Yurt Bülten-14

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasına Muğla'da devam ediliyor (3)DAVANIN TEK TUTUKSUZ SANIĞI BERAATİNİ İSTEDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu...

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasına Muğla'da devam ediliyor (3)

DAVANIN TEK TUTUKSUZ SANIĞI BERAATİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına, öğleden sonra devam edildi. Duruşmada, davanın tek tutuksuz sanığı olan Yarbay Hüseyin Yılmaz ifade verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan darbe teşebbüsü sırasında Akıncı Üssü'ne giden ve halende de Ankara'daki bu davadan tutuklu bulunan Yarbay Hüseyin Yılmaz, sanık Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesi doğrultusunda tutuklanmıştı. Gökhan Şahin Sönmezateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli kendisine soy ismini bilmediği Akıncı üssünden 'Yarbay Hüseyin' olarak tanıdığı kişinin söylediğini ileri sürmüştü.

Savcılığında da hakkında Marmaris suikast davasından delil yetersizliğinden beraatini istediği Hüseyin Yılmaz, "Bu davada benimle ilgili bir tek delil yok. İddianameyi okudum. Bir sürü insanın yakınının, banka hesapları, SKK kaydı bulundu, benimle ilgili geniş bir sülalem var ama bir tane böyle bir kayıt yok. Olmaz da. Benden FETÖ'cü çıkmaz. Savcılık makamının da mütaalası doğrultusunda beraatimi istiyorum" dedi.

DURUŞMADA ARA KARAR VERİLDİ

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, savunmalarını hazırlamadıklarını belirten sanıklardan, çalışmalarını hızlandırmalarını istedi. Duruşmada gelen talepler doğrultusunda verilen ara kararda, sanıkların hangi günlerde savunma yapacakları açıklandı, bu kişiler diğer günlerdeki duruşmalardan vareste (katılmama hakkı) tutuldu. Ayrıca halen Akıncı davasından tutuklu yargılanan Tuğgeneral Ünsal Coşkun ile yarbay Hüseyin Yılmaz'ın, son savunmalarını yaptıkları için Ankara'ya naklinde sakınca bulunmadığına karar verildi. Ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

AVUKATTAN DEĞERLENDİRME

Duruşma çıkışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Halit Çokan değerlendirmelerde bulundu. Mahkemenin esasa ilişkin savunmaları almaya başladığına değinen Çokan, "Bugün bazı sanıklar savunmalarını yapmaya başladılar. Bazı sanıklar ve avukatları ise savunma için ek süre talebinde bulundu. Ancak mahkeme bunu, davayı uzatmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirdi ve reddetti. Zaten savcılık, esasa ilişkin mütalaasını önceden vermişti. Biz mahkemenin verdiği sürelerden, 22 Ağustos'a kadar bu davayı sonuçlandırmak istediği kanaatine vardık" dedi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN / MUĞLA

===========================================

CHP'li Gök: Hani kıymanın fiyatı düşecekti? Gidişat vahimdir

KAYSERİ'de ilçelere yönelik ziyaretler gerçekleştiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'de Tarım ve hayvancılığın çökmek üzere olduğunu ifade ederek, "Gidişat vahimdirö dedi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hükümetin 500 bin büyükbaş hayvan, 450 bin küçük baş hayvan ve 95 bin ton kırmızı et ithal edileceğini açıkladığını ifade eden Gök, "Bu çiftçiliğe ve hayvanlığa uğraşan kardeşlerimize vurulan büyük darbedir kabul edilemezö dedi.

Kayseri ziyaretleri sırasında hafta başında 2 gün boyunca köylerde çiftçilerle görüşmeler de yaptığını belirten Levent Gök, çiftçilerin birçok sorunla karşı karşıya kaldığını söyledi. Çiftçilerin dertli olduğunu ve beklentilerinin yıllardır karşılanamadığını dile getiren Gök, "2 gün Kayseri'de çiftçilerimizle bir araya geldim. Türkiye artık üreten değil, artık ithal eden bir ülke haline geldi. Bu acı bir durum. Oysa Türkiye bir zamanlar kendi kendine yetebilen bir ülkeyken şimdi buğday, hayvan ithal eden bir ülke haline geldi. Görüştüğüm çiftçiler giderler ile gelirlerin birbirini karşılamadığını ifade ediyor. Örneğin buğday üreticisinin eline 200 lira para geçiyor ama gider 300 lira. Çiftçinin gelirleri ile giderlerini karşılaştırdığımızda çiftçi kardeşlerimiz adaletsiz bir tablo içinde borçlanarak, masraflarını karşılamak zorunda kalıyorlarö dedi.

Türkiye'de 6 yıldır et ithal edildiğini söyleyen CHP'li Levent Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Et ithal edilirken, kıymanın kilosu düşecek dendi. 18 lira idi kıyma şimdi 50 lira. İthalatın yarar getirmediği görüldü. Çiftçiyi desteklemek gerekiyor. CHP'nin en büyük vaadiydi, mazot fiyatlarının düşürülmesi. Bu çiftçimize önemli bir fayda sağlayacaktı.  Bu vurdum duymaz iktidar kendi çıkar çevrelerine, yandaşlarına kaynak aktarmakla mahir ve onunla ünlü. Tarım alanları TOKİ konutlarına dönüşüyor. Oysa meraların korunması gerekiyor. Yoksullaşan, üretimden düşen bir çiftçimiz var. Kabul edilebilir değil bu rakamlar. Dışarıdan et, buğday alınması, Türkiye çiftçisine ihanettir. Bu ihanetin hesabı sorulmadır. Biz CHP olarak çiftçimizi kalkındıracağız. Yurt dışından neden buğday, hayvan ithal edelim? Bu uygulamaların hepsi ülkenin üretimini azaltıyor."

Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

===========================================

Tekirdağ'da 50 dönüm orman yandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde çıkan yangında 50 dönümlük armanlık alan yandı. Helikopterlerle müdahale edilen yangın 2 saatte kontrol altına alınırken, yangın bölgesinde bisikletle gezen ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 43 yaşındaki M.G., jandarma tarafından gözaltına alındı. M.G.'nin üzerinden çok sayıda çakmak çıktığı belirtildi.

Malkara'nın Danışment Mahallesi mevkiindeki Cumhuriyet Ormanı'nda bugün saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle meydana geldi. Ormanda alevleri gören vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 yangın söndürme helikopteri ile Keşan ve Malkara Orman İşletmesi Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arasöz sevk edilerek havadan ve karadan müdahale edildi. Ekipler yangına müdahale ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle büyümesi üzerine takviye olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Keşan Belediyesi'ne ait itfaiye araçları gönderildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınan yangında 50 dönüm ormanlık alan yanarak kullanılmaz hale geldi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Yangın sırasında ormanlık alanda bisikletiyle gezen ve adli dengesi olmadığı belirtilen M.G. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. M.G.'nin üzerinden çok sayıda çakmak çıktığı belirtildi. Gözaltındaki M.G. ve yangınla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

Orman yangınından detaylar

Helikopterin söndürme çalışması

6 arasözün ve ekiplerin söndürme çalışması

Jandarma ekiplerinin çalışması

Şüpheli M.G.'nin gözaltına alınması

Yanan ormandan detay

Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

===========================================

CHP'li Akaydın hakkında suç duyurusu

HUKUKİ Araştırmalar Derneği (HUDER) ile Ak Ocaklar Derneği üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, "15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında dün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç'ın suç duyurusunda bulunmasından sonra, bugün de Ak Ocaklar Derneği Antalya ve Manavgat şubeleri ile HUDER üyeleri suç duyurusunda bulundu. Akaydın hakkında ilk olarak Ak Ocaklar Derneği üyeleri hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Ellerinde dövizler ve Türk bayrakları taşıyan grup, adliye önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

AVUKATLAR DA DİLEKÇE VERDİ

Mustafa Akaydın hakkında HUDER üyesi bir grup avukat da suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basına açıklama yapan HUDER Başkanı Osman Zeki Özcan, CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'ın, '15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir' sözleriyle şehitleri, şehit ailelerini, devlet ve organlarını küçük düşürdüğünü, aşağıladığını iddia etti. Özcan, bundan dolayı Mustafa Akaydın hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

AK Ocaklar üyelerinin açıklama yapması

Grup adına Hüsnü Bağrıyanık'ın açıklama yapması

HUDER üyesi avuktatlardın adliye önünde toplanması

Grup Adına HUDER Başkanı Avukat Osman Zeki Özcan'ın basın açıklaması yapması

140 MB /// 04.23"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

============================================

Devrilen tankerin sürücüsü yaralandı

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda  devrilen asfalt yüklü tankerin sürücüsü yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, TEM Otoyolu Sapanca Kırkpınar mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden 23 yaşındaki Uğur Taşçı yönetimindeki 06 BS 4689 plakalı asfalt yüklü tanker bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak yolun ortasındaki bariyerlere çarpıp devrildi. Kazayı görerek yardıma koşanlar tanker sürücüsü Uğur Taşçı'yı araçtan çıkararak, 112 Acil'den yardım istedi. Olay yerine gelen 112 ekibi yaralanan sürücüye müdahalede bulundu. Ambulansla Sapanca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Taşçı tedavi altına alındı. Tankerden sızan asfalt yolun ortasındaki kanala aktı. Kaza nedeniyle Ankara yönünde ulaşım aksarken, Karayolları ekiplerinin yaptığı temizlik çalışması ve aracın kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Yaralının ambulansta görüntüsü

-Karayolları ekibinin incelemesi

-Ambulansın gidişi ve itfaiyenin gelişi

-Olay yerinden görüntüler, tankerin kaldırılması

Haber: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya),

=========================================

Üstüner: İthalat çözüm değil

BURDUR Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, canlı hayvan, et, buğday, arpa, mısır ve pirincin sıfır gümrükle ithal edilmesine tepki gösterirken, bunun çözüm olmadığını söyledi.

Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, oda binasında basın toplantısı düzenlendi. 29 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 500 bin baş canlı büyükbaş hayvan ve 475 bin baş canlı koyun keçi ve 95 bin ton et, 750 bin ton buğday, 700 bin ton arpa, 700 bin ton mısır ve 100 bin ton pirincin sıfır gümrükle ithal edilmesine tepki göstererek, ithalatın çözüm olmadığının defalarca görülmesine rağmen bir kez daha denenmesine anlam veremediğini söyledi. Et fiyatlarının ucuzlaması için ithalatta gümrük vergilerini sıfırlanmasının değil, ete uygulanan KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Kazım Üstüner, "Doğu ve güneydoğu bölgelerindeki yayla ve meralar terör örgütünden ayıklanıp tekrar küçükbaş hayvancılığın hizmetine kazandırılmalıdır. Et konusunda küçükbaş hayvancılığımız ülkemizin önemli bir şansıdır. Bundan yeterince yararlanmanın yolları bulunmalı, halkımıza kuzu oğlak gibi küçükbaş hayvan eti tüketimi özendirilmelidir. Bir ülkede hayvancılığın gelişmişliğini gösteren kriterlerin başında koruyucu veteriner hekimlik anlayışı gelmektedir. Bu amaçla ülkemizde sayısı 7 bini bulan serbest veteriner hekim sisteme dahil edilerek koruyucu hekimlik hizmetlerinde yararlanılmalıdır" dedi. Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren kriterlerden birinin de beslenme düzeyi ve kalitesi olduğuna işaret eden Üstüner, "Halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesinde hayvansal protein tüketiminin önemi çok büyüktür. Bugün hala kişi başı 16-17 kilogram civarı kırmızı et tüketimimiz varsa bakandan veteriner hekimine, üreticiden tüketiciye yapacağımız çok şey var demektir. Atalarımızın güzel bir sözü var 'et girmeyen eve dert girer' diye. Et ve hayvansal proteini yeterli düzeyde almadığımız içindir ki hastanelerde adım atacak yer bulamıyoruz. Veteriner hekimler olarak halkımızın sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için dün olduğu gibi bugün de elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Kazım üstüner'in açıklamaları

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================

'Kurbanlığınızı satış alanlarından alın'

ADANA Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse, yaklaşan Kurban Bayramı'nda, belediyelerin belirlediği kurban satış noktaları dışında satılan hayvanların sakıncalı olabileceğini söyledi.

Belediyelerin kurban satış noktası olarak gösterdiği yerlerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerlerinin görev yaptığını belirten Köse, bu alanlara giren tüm hayvanların kontrol altında tutulduğunu belirtti. Bunların dışında satılan kurbanlıkların hastalık taşıyabileceğine dikkat çeken Köse "Belediyelerin belirlediği alanların girişinde mutlaka bir veteriner arkadaşımız bulunuyor. Bu görevli, Adana içinden veya farklı bir kentten getirilen hayvanları sevk belgesi olmadan kabul etmez. Alana girişine müsaade etmez. Sevk belgeli gelen bu hayvanlarda mutlaka kulağı küpeli, yani geldiği yerde yine kontrol edilmiş hayvanlardır. Bu yüzden kurbanlıklar mutlaka belediyelerin belirlediği satış alanlarından satın alınmalıdır" dedi.

KURBANLIĞI KONTROL EDİP SATIN ALIN

Kurban edilecek hayvanın kulağı küpeli de olsa, satın alacak kişi tarafından kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Köse şöyle devam etti: "Küpeli hayvanlarda sağlık sorunu yoktur. Ancak muayeneden sonra bir şey olmuş mudur? Kurbanı kesecek kişi bu konuda kendisi de bir değerlendirme yapmalıdır. Satın alınacak kurbanlık mutlaka incelenmelidir. Örneğin, hayvanın tüyleri parlak olmalıdır. Kurbanlık canlı bakmalı, çevresi ile ilgili olmalıdır. Topallığı ve uzvu eksik olmamalıdır. Kurban kesecek kişi hayvanın bu özelliklerini kontrol ettikten sonra rahatlıkla alabilir. Ancak yine de aklında soru kalan kişiler, gerekirse bizden yani Veteriner Hekimler Odası'ndan yardım istemelidir."

ADANA,

============================================

CHP'den kazma kürekli eylem

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde CHP İlçe Başkanı Okan Tanır ve bir grup partili kanalizasyon çalışmalarının yapılmadığı gerekçesiyle kazma kürekli eylem yaptı.

CHP İlçe Başkanı Okan Tanır ve beraberindeki bir grup partili bir süredir yapımı devam altyapı çalışmalarının ihalesini düşük bedelle alan firmanın işi bıraktığı, bu nedenle kanalizasyon çalışmalarının durduğu iddiasıyla kazma ve kürekle basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. 3 ay önce ASAT tarafından ihalesi yapılarak başlatılan çalışmaların aksadığını belirten Okan Tanır, yüklenici firmanın işi bıraktığını, vatandaşın ve esnafın isyan noktasına geldiğini iddia etti. 90 gün önce başlanan kanalizasyon çalışmalarının yarım kaldığını ve bunun da esnafı isyan noktasına getirdiğini dile getiren Tanır, "Ayıptır, günahtır. 90 gün önce yapımına başlanan kanalizasyon çalışmaları ne yazık ki yine yarım kaldı ve vatandaşı isyan noktasına getirdi. Kanalizasyon çalışması 506'ncı sokakta kilitlendi. Meteoroloji önünden başlayan ve ağır aksak ilerleyen çalışma yetkililerin sorumsuzluğu ve iş bilmezliği yüzünden Cengiz Topel Ortaokulu'nun önünde kaderine terk edildi. Öğrendiğimiz kadarı ile borular yanlış döşendiği için işi yarım bırakıp kaçan yüklenicinin ardından ihale bir başka müteahhide verilmiş, fakat o da işe başlamadan bırakmış. Çünkü ikinci kez döşenen borular da yanlış döşenmiş" dedi. Okan Tanır, kanalizasyon çalışmaları yapılmayacaksa gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını da aktardı.

Haber: Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

=============================================

Su Kuyusuna düşen baba- oğulu itfaiye kurtardı

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde, temizlemeyle çalıştıkları 12 metrelik su kuyusuna düşen baba Mahsum Tuna ile oğlu Mustafa Tuna, yakınlarının haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ergani İlçesi Fatih Mahallesi'nde oturan ve Ergani İlçe Müftülüğü'nde görevli imam Mahsum Tuna (50) ile oğlu Mustafa Tuna (20), bugün öğlen saatlerinde temizlemek amacıyla halat kullanarak evlerinin bahçesindeki kuyuya inmek istedi. Baba ve oğul, bellerine bağladıkları halatın kopması üzerine 12 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Baba- oğulun çığlık atarak yardım isteme seslerini duyan yakınları, Ergani İtfaiyesi'ne haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 12 metrelik su kuyusunda mahsur kalan baba, oğulu 2 saat süren çalışmanın ardından çıkardı. Yaralı baba ile oğlu, 112 acil servis ekiplerince Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi.

Haber: Esat TAŞTEKİN / ERGANİ(Diyarbakır),

=============================================

Suriye'de 57 çifti evlendirdi

SURİYE'de, Dareyya'daki kuşatmadan kurtulup İdlib'e yerleşen 57 çift, toplu düğün organizasyonu ile dünya evine girdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Dareyya Aileleri Komitesi ve Suriyeli yardım kuruluşları, dünya evine giren çiftlerin düğün masraflarını karşılamanın yanı sıra ev eşyaları, çeyiz seti ve 3 aylık kira giderlerini de üstlendi. Dareyya Aileleri Komitesi sözcüsü Muhammed Ebu Yahya, "Bizler geçen sene ağustos ayında İdlib'e tahliye olmadan önce 3 yıl boyunca rejimin kuşatması altında hayatta kalma mücadelesi verdik. Bu süreçte nişanlanan fakat evlenemeyen ve farklı bölgelere giderek birbirinden uzaklaşan kardeşlerimiz oldu. Hiçbiri kavuşma ümidini kesmedi. Bugün burada ise Dareyya bölgesinde nişanlanan kardeşlerimizi evlendiriyoruz" dedi.

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

title