Haberler

Des: Yolsuzluk Virüsünün Kene Gibi Ülkemizi Kemirmesine Müsaade Etmeyelim

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yolsuzluğun ulusal güvenliği tehdit eden büyük bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Yolsuzluk ve hizipçilik virüsünün kene gibi ülkemizi ve geleceğimizi kemirmesine müsaade etmeyelim" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yolsuzluğun ulusal güvenliği tehdit eden büyük bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Yolsuzluk ve hizipçilik virüsünün kene gibi ülkemizi ve geleceğimizi kemirmesine müsaade etmeyelim" dedi.

DESAM tarafından Kasım ayında planlanan "Yolsuzlukla Mücadele Eylem Planı -2" konulu konferansta konuşma yapan DES Genel Başkanı Avcı konuşmasında, "Yolsuzluk ulusal güvenliğimizi tehdit eden en büyük meseledir. Bu nedenle yolsuzluk merkezli operasyonun ilgi ve etki alanına giren tüm taraflarının bu sürece şeffaflık, adalet, eşitlik kriterleri doğrultusunda, hakka ve hukuka uygun bir şekilde katkıda bulunmaları vatan ve namus borçlarıdır. Lakin sürecin siyasileştirilmesi neticesinde oluşan kavganın kazananı olmaz, başta ülkemiz ve milletimiz kaybeder" ifadelerine yer verdi.

-"HÜKÜMETİN SÜRECE MÜDAHALE EDECEK TAVIRLARDAN KAÇINMASI GEREK"-

Yolsuzluk operasyonu nedeniyle Türkiye ve milletin zarar görmemesi için temel bazı hususların altını çizmek istediğini belirten Avcı şu uyarılarda bulundu:

"Hükümetin sürece müdahale edecek her türlü adımdan ve yanlış anlaşılmaya müsait tavırlardan kaçınması gerekmektedir. Hiç kimse hiçbir şekilde süreci baskılamamalı, herkes devletin emniyet güçlerine ve yargısına itimat göstermelidir. Başbakan Erdoğan soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakan ve bürokratları görevden almalıdır. Yargıya ve emniyet kurumuna müdahale edilmesi sonrasında çıkacak bir aklama kararı, toplum vicdanında kabul görmeyecek, sonrasında Ak Parti üzerine hiç çıkmayacak kara bir leke olarak yapışacaktır. Öte yandan iddia edildiği gibi olayın uluslararası boyutu varsa kesin ve net bir şekilde biran önce ortaya çıkartılmalıdır."

-" HERKES KENDİ PARTİSİNDEKİ HORTUMCULARI TASFİYE ETSİN"-

Gürkan Avcı, birilerinin Başbakan Erdoğan üzerinden kendilerini mağdur edip aklanma derdinde olduğunun altını çizerek şöyle dedi:

"Bilinmelidir ki eğer bugün dahi devletin içinde çeteler var ise bu bizim halen bağımsız ve derin bir devlet olamadığımız içindir, Ak Partinin de milli bir iktidar olamadığı içindir. Bu nedenle ilgili, etkili ve yetkili tüm tarafları el ele vererek temiz siyasete katkı sunmaya davet ediyorum. Lütfen herkes önce kendi kapısının önünü temizlesin. İğneyi önce kendine daha sonra çuvaldızını başkasına batırsın. Herkes kendi partisindeki hücreleri ve hortumcuları tasfiye etsin. Yolsuzluk ve hizipçilik virüsünün kene gibi ülkemizi ve geleceğimizi kemirmesine müsaade etmeyelim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürkan Avcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title