Haberler

Des Başkanı Avcı: İdamdan Daha Güçlü Tedbirlere İhtiyaç Var

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Erdoğan'ın "Çocuk tacizi ve cinayetleri ile ilgili idam çalışmamız var" sözlerini hatırlatarak, çocuklara dönük suçlarla mücadelede en kalıcı ve güçlü politikanın eğitimle gerçekleşebileceğini belirtti.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Erdoğan'ın "Çocuk tacizi ve cinayetleri ile ilgili idam çalışmamız var" sözlerini hatırlatarak, çocuklara dönük suçlarla mücadelede en kalıcı ve güçlü politikanın eğitimle gerçekleşebileceğini belirtti.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, idamdan çok daha güçlü tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "En masum varlıklar olan çocuklara karşı işlenen şiddet ve acımasızlıkların çözümü için ciddi bir aile içi eğitim planlaması gerekiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Çocuk tacizi ve cinayetleri ile ilgili çalışmamız var" sözlerini hatırlatan Avcı, çocuklara dönük suçlarla mücadelede en kalıcı ve güçlü politikanın eğitimle gerçekleşebileceğini belirtti. Avcı, "Planlanan eğitim okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yüksek öğretime kadar, yaygın eğitim programları dâhil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmelidir" dedi.

Aile içi eğitim ve aile içi iletişimin önemine vurgu yapan Avcı, "Anne babalar çocuklarına cinsel konularda ve tacizle ilgili bilgilendirmelerde bulunmalıdır. Çünkü aile içinde cinsel istismarın saklanması veya böyle durumlarda ailelerin bunu saklaması net rakamları ortaya çıkmasını engelliyor" ifadelerini kullandı.

-"ÇOCUK CİNAYET VE TECAVÜZLERİ AF KAPSAMINA ALINMAMALI"-

Çocuk taciz ve cinayetleriyle ilgili önemli bir zafiyetinde "ceza ve af" boyutuyla adalet sistemini ilgilendirdiğinin gözden kaçırmaması gerektiğini kaydeden Avcı, "Bu tür cezaların af kapsamına alınmaması, yargılama süreçlerinin hızlı sonuçlanması ve kamuoyunun verilen cezalarla ilgili bilgilendirilmesi, suçluların gözetim altında tutulması ve önleyici kolluk sisteminin geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

-"UYUŞTURUCU KULLANIMI TOPLUMDAKİ SUÇ MİKTARINI ARTTIRIYOR"-

Bu tür "vahşetlere" sebebiyet veren insanların psikolojik olarak hasta olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Avcı, bu yüzden toplumun bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

İdam cezalarının caydırıcılığı artırabileceğini, fakat esas çözümün eğitim ve toplumu bilgilendirmekle olacağına vurgu yapan Avcı, "Çocuk katillerinin profiline baktığımız zaman hemen hepsinin uyuşturucu kullandığını görüyoruz. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması toplumdaki suç miktarını otomatik olarak artırıyor. Verilere baktığımızda çocuk taciz ve tecavüzleriyle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İdamdan çok daha güçlü tedbirler alınması gerektiğini ve eğitim ve aile-toplum rehabilitasyonunun çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Toplumu rahatlatma ve potansiyel katillere ders verme amacıyla yapılacak idamlar bu tür vakaları sonlandırmayacak, en fazla sorunu halının altına süpürmüş olacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürkan Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title