Haberler

Dekoratif Aydınlatmalar Hakkında SEDAŞ Bilgilendiriyor

Güncelleme:

SEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri, Muhtarı Özçelik'i, makamında ziyaret ederek, TOKİ konutları arasında yer alan dekoratif tip aydınlatmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

SEDAŞ tarafından Hazine adına EPDK ve TEDAŞ denetimleri doğrultusunda Aydınlatma Yönetmeliğine uyarak hareket edildiği bildirildi.

SEDAŞ BİLGİLENDİRİYOR

Yunus Özçelik aydınlatma konusunun daha önce kamuoyuna yansıdığını ve SEDAŞ'ın Belediyeler ve Kaymakamlıkları da Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında bilgilendirdiğini, SEDAŞ'ın Hazine adına TEDAŞ tarafından denetlendiğini, SEDAŞ'ın aydınlatma tesislerinin abone bağlantı anlaşmalarının yapılması uygulamasının zorunlu bir uygulama olduğunu biliyor ve vatandaşlarımıza da bu yönde bilgi veriyoruz. Bilgilendirme amaçlı yaptığınız bu ziyarete de teşekkür ediyoruz" dedi.

SİTE YÖNETİMLERİ ABONE OLMALI

Muhtar Yunus Özçelik "17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Camili Mahallesi yeni yerleşim yeri olarak belirlenip, 2001 yılında da burada TOKİ konutları inşa edildiğinde, bu konutlar hak sahibi olan kişilere dağıtılırken, konutların içinde yer aldığı ada ve parsellerin de hak sahibi kişilere pay edilerek, tapuda özel mülkiyet olarak gösterildiğini ve buradaki dekoratif aydınlatmaların konut sahiplerinin bahçelerinde yer aldığını belirtti ve Hazine tarafından bu tür dekoratif aydınlatmaların bedeli ödenmiyorsa yapılacak en önemli girişimin Ada yönetimlerinin oluşturularak acilen bu yönetimler tarafından abonelik kaydının yapılması ve yasal kullanım için elektriklerin bu şekilde açılmasının sağlanması gerekir dedi. Özçelik "Kat Mülkiyeti Kanunu gereği de Camili Konutlarında Site Yönetimlerinin oluşması gerekmektedir."dedi.

AYDINLATMA YÖNETMELİĞİ

TOKİ konutları inşa edilirken konutlar arasına TEDAŞ standartlarına uygun olmayan, dekoratif türde yapılan aydınlatma tesislerinin Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında uygun görülmediği, TEDAŞ tarafından yapılan denetimlerde SEDAŞ'a bildirildi. Özel mülkiyet alanlarında bu türde dekoratif aydınlatmaların sokak aydınlatmalarına bağlanan elektrik hattından enerji alamayacağı ve bu aydınlatma bedellerinin Hazine tarafından ödenmesine izin verilmeyeceği hususu, TEDAŞ tarafından, SEDAŞ'ın görev bölgesinde yapılan denetimler sırasında da en önemli konu olarak kamuoyuna yansıdı.

ABONELİK GEREKLİ

SEDAŞ site alanları içerisinde yer alan dekoratif aydınlatma lambalarının bakım ve onarımının yapılmasının görev ve sorumlulukları arasında olmadığını zaman zaman kamuoyuyla paylaşırken, konutlar arasındaki 2 metre boyunda dekoratif glop lambalı aydınlatmaların enerji bağlantıları için de Site Yönetimlerince abone olunması gerektiği belirtildi.

KONU TOKİ'YE BİLDİRİLDİ

SEDAŞ bölgesinde benzer sorunlar yaşanmaması adına TOKİ'ye yazılı bir bildirimde de bulundu. SEDAŞ'ın yazısında, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca toplu konut alanlarında TEDAŞ onaylı olmayan dekoratif tipte direk ve aydınlatma armatürleri ile aydınlatma yapılmasının sonucu yaşanan sorunlar yansıtılırken, Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar bildirilerek, aynı yazı bilgi olarak TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne de gönderildi.

SEDAŞ görev alanındaki (Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce) illerinde toplu konut alanları inşa edilirken, TOKİ tarafından yaptırılan alçak gerilim aydınlatma projelerinde dekoratif aydınlatma tesislerine yer verilmesi yerine, toplu konut alanlarında TEDAŞ tarafından tip testleri ve proje onayı yapılmış aydınlatma direklerine yer verilmesinin uygun olacağı ve bu hususlara dikkat edilmesinin de yaşanan sorunları önleyeceği TOKİ'ye bildirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Camili Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title