Haberler

Deaş İnfazcısının Tahliye Talebine Ret

DEAŞ terör örgütünün yayınladığı infaz görüntülerinde, öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ı başına ateş ederek öldürdüğü ve bu anı sosyal medyada yayınladığı iddia edilen Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin de aralarında bulunduğu, 2'si tutuklu 10 DEAŞ sanığının yargılanmasına devam edildi.

DEAŞ terör örgütünün yayınladığı infaz görüntülerinde, öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ı başına ateş ederek öldürdüğü ve bu anı sosyal medyada yayınladığı iddia edilen Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin de aralarında bulunduğu, 2'si tutuklu 10 DEAŞ sanığının yargılanmasına devam edildi. Abdulkhaleq Abdulqader Ali, mahkemede "Zulümden kaçarak buraya geldim, siz de zulüm yapmayın, tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanığın talebini reddedip, duruşmayı erteledi.

Kayseri Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 8 Kasım'da DEAŞ terör örgütü üyelerine yönelik yaptığı operasyonda, Abdulkhaleq Abdulqader Ali, Yusuf Mustafa, Şehab el B, Raad E, Mohanad İbrahim Yaseen A, Mahmud Ş, Abdulrahman Y, Mohammed İbrahim Yaseen Y, Mohammed K. ve Sabir K.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin, 2016 yılında, DEAŞ terör örgütünün 'sözde' emirlerinden aldığı talimatla, örgüte muhalif öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ı kafasına silahla ateş ederek öldürdüğü ve infaz görüntülerini de örgütün propagandası amacıyla sosyal medyadan yayınladığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen şüphelilerden Abdulkhaleq Abdulqader Ali ile Yusuf Mustafa tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Abdulkhaleq Abdulqader Ali ve Yusuf Mustafa ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Şehab el B., Raad E., Mohanad İbrahim Yaseen A. ile örgütte polis olarak görev yaptığı iddia edilen Mahmud Ş. ve örgütün aşçısı olduğu iddia edilen Abdulrahman Y. ile Mohammed İbrahim Yaseen Y., Mohammed K. ve Sabir K. ise duruşmaya katılmadı. Tercüman eşliğinde savunma yapan sanıklar haklarında yapılan suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Sağlık sorunları olduğunu dile getiren Abdulkhaleq Abdulqader Ali, "Hastayım, hastaneye sevk edilerek, doktor kontrolünde tedavi görmek istiyorum. Sağlık sorunlarım var. Zulümden kaçarak, buraya geldim, siz de zulüm yapmayın, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, infaz görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını öne süren Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin kamera görüntüleri ve fotoğraflarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda uzman bir ekip tarafından incelenmesi talimatı verdi, gelecek rapor doğrultusunda karar vermek üzere duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi. Heyet, kardeşini infaz ettiği iddia edilen Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin tutukluluk halinin devamına ve duruşma sonrası da fotoğrafının çekilerek, yine İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title