Haberler

Davutoğlu - Kılıçdaroğlu'nun yazdığı mektup -

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Türkiye'ye her zaman severek geldiğini belirterek, "Türkiye, eski dostumuz ve stratejik ortağımızdır" dedi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Türkiye'ye her zaman severek geldiğini belirterek, "Türkiye, eski dostumuz ve stratejik ortağımızdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gruevski, Davutoğlu'na sıcak ve samimi karşılama için teşekkür ederek, iki ülke arasında işbirliği imkanlarının mevcut olanlardan çok daha fazla olduğunu belirtti. İkili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çok fazla imkanlar bulunduğunu kaydeden Gruevski, Makedonya'daki Türk yatırımcıların sayısının artmasını ümit ettiğini söyledi.

Uluslararası alanda Türkiye'nin desteğinin Makedonya için çok önemli olduğunu söyleyen Gruevski, "Balkanlarda istikrar için ortak vizyona sahibiz. İlişkilerimiz tüm bölgeye olumlu yansıyacaktır" dedi.

-Makedonya'daki Türklerin durumu

Gruevski, Makedonya'daki etnik halklar arasında bir sorun bulunmadığını ve barış içinde yaşadıklarını söyleyerek, Üsküp'te bir Türk tiyatrosunun ve Mustafa Kemal Atatürk'ün babasının evinin inşasının devam ettiğini bildirdi. Bazı belediyelerde Türkçe'nin ikinci resmi dil olduğunu ve 21 Aralık tarihinin de "Türk Eğitim Günü" olarak kabul edildiğini anımsatan Gruevski, "Türkiye ile Türk Kültür Evi'nin inşası için de anlaşma imzaladık. Ayrıca Başbakan olduktan sonra da hükümetimizde bir Türk bakan yer almaya başladı" dedi.

Gruevski, Makedonya'da sahnelenen bir tiyatro oyununda Türklere hakaret edilmesi konusundaki bir soruya "Böyle şeylerin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu durumda siyasilere düşen görev büyüktür" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Nikola Gruevski Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title