Haberler

Dağ Keçisini Avlayanlara 14 Bin Lira Ceza

Güncelleme:

Adana'da koruma altındaki dağ keçisini avlayıp yedikleri iddia edilen Orhan Ç. ve Bilal Ç.ye, toplam 14 bin 620 lira para cezası kesildi.

Adana'da koruma altındaki dağ keçisini avlayıp yedikleri iddia edilen 64 yaşındaki Orhan Ç. ve 49 yaşındaki Bilal Ç.'ye, toplam 14 bin 620 lira para cezası kesildi. Kaçak keçi avcılarının çalıntı olduğu iddia edilen tüfeğine de jandarma el koydu.

Pozantı İlçesi'ne bağlı Kocakatranlık Mevkii'nde kaçak keçi avı yapıldığı ihbarı üzerine Akçatekir Jandarma Karakolu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin şüphe üzerine durdurduğu bir otomobilde 3 kilo et ve bir çalıntı tüfek bulundu.

Gözaltına alınan otomobildeki Orhan Ç. ve Bilal Ç., yaban keçisi avlayıp, derisini yüzerek pişirip yediklerini itiraf etti. Bunun üzerine ele geçen et ve çalıntı tüfeğe el konulurken, şüphelilere, 'Yasak sahada koruma altındaki hayvanı belgesiz ve süresi dışında avlamaktan toplam 14 bin 620 lira para cezası kesildi. Şüpheliler, çalıntı tüfek nedeniyle de ayrıca jandarma tarafından sorguya alındı.

'KAÇAK AVLANMAYA İZİN YOK'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel Abidinoğlu, kaçak avcılıkla ilgili mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Abidinoğlu, "Bölge müdürlüğümüz genelinde, yaban hayatı geliştirme sahaları başta olmak üzere denetimler etkin bir şekilde sürmektedir. Kaçak avlanmaya hiç bir şekilde izin vermiyoruz. tüm sahalarda av koruma memurları ve saha bekçileri 24 saat görev yapıyorlar" dedi.

2012'DE BİN 887 KEÇİ SAYILDI

Toroslarda her yıl yaban keçisi nüfusunun belirlenmesi için görevliler, bölgede sayım yapıyor. 2012'de yapılan sayımlarda 580'i yavru, bin 887 yaban keçisi saptandı. Kaçak avcıların avlanması kolay olduğu için genellikle yavru yaban keçilerini hedef seçtiği biliniyor. Yavru yaban keçilerinin korunması için kullandıkları patikalarda, otlama bölgelerinde görevliler tedbir alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçatekir Pozantı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title