Haberler

Daeş'in Elindeki Havice'den Kaçışlar

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden kaçan 26 kişinin Haşdi Şabi'ye (Şii milis gücü) bağlı Türkmen güçlerine sığındıkları bildirildi.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden kaçan 26 kişinin Haşdi Şabi'ye (Şii milis gücü) bağlı Türkmen güçlerine sığındıkları bildirildi.

Kerkük'ün Beşir köyünde yer alan Türkmen Gücü 16. Tugay Komutan Yardımcısı Albay Garip Tazeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mevzilerimize ilk defa siviller sığınmaya başladı. DAEŞ'in kontrolündeki Havice'den kaçan ve 26 kişiden oluşan 3 aile mevzilerimize geldi." dedi.

Söz konusu sivillerin Havice ilçesine bağlı Reşadiye'den geldiğini belirten Tazeli, gelenler hakkında ön soruşturma yaptıklarını ve daha sonra Tazehurmatu'daki polis güçlerine teslim ettiklerini söyledi.

Çocukların canlı bomba olarak kullanılması

Torunlarını da yanına alarak kaçan 62 yaşındaki Cemile Sıddık, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasıyla birlikte DAEŞ'in bölgedeki çocukları zorla silah altına almaya başladığını aktardı.

Çocuk ve torunlarının alıkonulmasından korktuğunu dile getiren Sıddık, "DAEŞin eylemlerinde canlı bomba olarak kullanılmamaları için dün sabahın erken saatlerinde yola çıktık. Çocuklarımı ve torunlarımı kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Havice ilçesine bağlı Reşadiye kasabası, Kerkük kent merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede yer alıyor.

DAEŞ, söz konusu kasabayı, Haziran 2014'ten bu yana elinde tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Reşadiye Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title