Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Orucunu Unutarak Su İçmesi

İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Orucunu Unutarak Su İçmesiyle İlgili, "Bir Müslüman'ın Orucunu Unutarak, Bir Şey Yemesi Orucu Bozmaz Ancak Kasıt Varsa Oruç Bozulur" Dedi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün orucunu unutarak su içmesiyle ilgili, "Bir Müslüman'ın orucunu unutarak, bir şey yemesi orucu bozmaz ancak kasıt varsa oruç bozulur" dedi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, Siirt Valiliği'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oruçlu olduğunu unutarak önünde duran bardaktan su içmesini değerlendirdi. Kavaklı, "Oruç imsakla iftar saatleri arasında yeme içme ve bir takım tabi ihtiyaçlardan kendini uzaklaştırmaktır. Bir Müslüman'ın orucunu unutarak, bir şey yemesi orucu bozmaz, ancak kasıt varsa oruç bozulur, Hz. Muhammed (SAV) 'Orucunu tutan Müslüman unutup da yiyip içerse orucuna

devam etsin, Çünkü ona Allah yedirip Allah içirmiştir' diyor. Hatta bu yiyen zayıf bünyeli biriyse bir süre uyarmadan yemesinin beklemesini bir süre sonra hatırlatılmasını uyarılması gerektiğini söylemiş" diye konuştu.

Müftü Yardımcısı Kavaklı, hasta ve yolcuların orucu ertelediğini belirterek, "Bazı hastalıklar vardır tedavisi mümkün değildir. Bir ömür boyu tedavi edilemeyeceği için Ramazan aylarında oruç tutmak yerine fidye verirler. Ancak kişi 'Ben bugün hastayım fidye vereyim' diyemez. Vatandaşlarımız oruç tutmak zorundadır" şeklinde konuştu.

(ÖFA-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title