Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Iddianamesinin Kabul Edilmesi

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı ?Necip Topuz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 47 sanık hakkında, çeşitli suçlardan 6 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediklerini bildirdi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı ?Necip Topuz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 47 sanık hakkında, çeşitli suçlardan 6 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediklerini bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı ?Necip Topuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimiyle ilgili iddianameyi 15 Kasım'da hazırladıklarını ve bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildiğini ifade etti.

Duruşmanın Muğla'da olacağını belirten Topuz, "Sanık sayımız 47 kişi. Bunlardan 3'ü firari. Firarilerden biri de bir numaralı sanığımız. Şu an için duruşma tarihi tam olarak belli değil. Ağır Ceza Mahkemesinden bize bir bilgi gelmedi." dedi.

Sanıklar hakkında, "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasayı ihlal", "Meclis'i ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili "Kamu görevlisini görev sebebiyle öldürme" suçlarından 6 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediklerini ifade eden Topuz, "Bunların dışında da sanıkların Marmaris'te gerçekleştirdikleri birçok eylem var. Orada polislerle çatıştılar, ona yönelik olarak adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, kamu malına zarar verme gibi çok sayıda suç var. Onların hepsini de tek tek iddianamemize yazdık. İddianame toplam 211 sayfadan oluşuyor ve yaklaşık 60 sayfasında örgütün tanımı yapılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title