Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 yılda tam 175 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi! En çok Rusya, Azerbaycan ve ABD'ye gitti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildiği 28 Ağustos 2014'ten bu yana tam 175 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi. Son 8 yılda 81 ülkeye giden Erdoğan; bu süreçte 13 defa Rusya'ya, 11 defa Azerbaycan'a, 9 kez ABD'ye gitti.

Cumhurbaşkanı seçildiği tarihten bu yana diplomasi çalışmalarını hızla sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona salgını döneminde de birçok ülkeye ziyaret gerçekleştirdi.

8 YILDA 175 ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ağustos 2014 yılından bugüne kadar 175 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi. 81 ülkeyi ziyaret eden Erdoğan, 2014 yılında 12, 2015'te 32, 2016'da 22, 2017'de 33, 2018'de 28 ve 2019 yılında ise 19 ülkeye gitti. Koronavirüs salgınına rağmen yurt dışı programlarına devam eden Erdoğan, son iki yılda ise 29 ülkeyi ziyaret etti.

EN ÇOK RUSYA, AZERBAYCAN VE ABD'YE GİTTİ

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Erdoğan, bu süreçte 13 defa Rusya'ya, 11 defa Azerbaycan'a, 9 kez ABD'ye, altışar defa Belçika ile Katar'a, beş defa Suudi Arabistan'a, dörder defa Bosna Hersek, Çin, Fransa, Kuveyt ile KKTC'ye gitti. Erdoğan, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana 32 Afrika ülkesini 53 defa ziyaret etti.

ONLARCA ÖNEMLİ ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPILDI

Öte yandan diplomasi çalışmaları Türkiye'de de büyük bit titizlikle yürütüldü. Ülkemiz onlarca devlet liderine, zirve ve konferansa ev sahipliği yaptı. Türkiye 2015 yılından bugüne kadar G20 Liderler Zirvesi, İslam İşbirliği Teşkilatı 13'üncü İslam zirvesi toplantısı, Karadeniz Ekonomik İş Birliği Teşkilatı'nın 25'inci Kuruluş Yıl Dönümü zirvesi, Suriye konulu üç ve dörtlü zirve, Türkiye-Afrika zirvesi, Antalya Diplomasi formları, Türk Devletleri Teşkilatı 8'inci zirvesi gibi önemli toplantılara Erdoğan önderliğinde ev sahipliği yaptı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Azerbaycan Rusya Güncel Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (11)

Umit Cetin:

ülkesin için vatanı için yapmadığı fedakarlık kalmadı iki salatalık marula bu ülkeyi satmayın değerini bilin cumhurbaşkanımızın enflasyon zamanla düşer vatan elden giderse bir daha düzelmez

54
103
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Aynen öyle Ümit Bey, yarın savaş olsa ilk kaçacaklar da o marul salatalık patates Peşinde olanlar olacak. Dünya da kriz var sadece Türkiye de pahalı degil.

yanıt6
yanıt7
Deli dumrul:

Dünya bizi konuşuyor bizde dünyayı. Ama dünyaya benzeyen göbek marul en ucuz markette 10 tl olmus. Diğerlerini saymıyorum bile. Bu gezilerin vatandaşın cebine bi faydası varmıdır. Biri zamları durdursun.

93
29
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

yol yapılması vatandaş zamandan ve yakıttan tasarruf etmesin. nükleer tesis ve HES yapılmasın elektrik ucuz olsun. ama vergi kaçırayım, işçi ssk sını ödemeyeyim. sahte raporla devletteki işlimden kaçak tatil yapayım. hep bana hep bana olsun kafası-

yanıt4
yanıt4
Osman Tokgonul:

Şimdi hesaplayalım ; bir boing 777 , 100 km de 1251 Lt yakıt harcarsa , 9 kez ABD ye gittiğine göre...... Aaamaaaann vallahi baktım yazmaktan parmağım yorulacak , ben de vaz geçtim . Yani benimki de züürt tesellisi .

29
13
yanıtYanıtla
İsmail Çakmur:

Hemen hemen ayda 2 tane böyle sanki daha az gözüktü 8 yılda 175 daha havalı duruyor

22
13
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Türkiyenin dünya da imajı yabancı dost ve düşmanların ülkemize bakışı değişti. yabancı haber sitelerinin sosyal medya hesaplarında ki yorumları bir okuyun. Dün dolar üzerinden fırsatçılık yapanlara balta vuruldu yarın stokçulara sonra fırsatçılara bu iş düzelecek.

15
19
yanıtYanıtla
Alis Yiğit:

1 yıl önce 100 TL ile pazardan on onbeş çeşit yiyecek oluyorduk en pali şey 10 TL 5 TL 2tlidi en ucuz şey 90 kuruşa sogandi şimdi bu alış verisi rüyamızda bile zor yaparız

19
7
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Elde var sıfır..

12
8
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Soğan patates marul Peşine düşenler dünyadaki küresel krizi göremeyecek kadar kör olup saldıracakları kişi de Cumhurbaşkanı oluyor. Bahane arıyorlar. Karınları agrısa suçlusu Cumhurbaşkanı oluyor.

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title