Haberler

Çubuk'ta hububat hasadı

Güncelleme:

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hububat hasadı başladı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hububat hasadı başladı.

Arpa hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, biçerdövere binerek arazide incelemelerde bulundu.

Çiftçinin bir yıllık emeğinin karşılığını alma dönemi olan hasadın başladığını belirten Demirbaş, "Bu yıl biraz kurak geçti ve verimin eksikliğini tarlalarda hissediyoruz. Hububatın boyları ve başakları biraz zayıf görünüyor. İnşallah çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alırlar." dedi.

Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle de mevsiminde yeteri kadar yağış alınmadığından verimin bu yıl beklenenden çok düşük olduğunu dile getirdi.

İlçede buğday ve arpa ekimi yapıldığını anlatan Gülle, şunları kaydetti:

"Buğday ve arpalarımız uzun süre yağış olmadığından deneyi toplayamadı. Yüzde 30 ila 40 verim düşüklüğü olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yıl rekoltenin dönüm başına 200 kilogram olmasını bekliyoruz. Ben buradan hem çiftçilerimizi hem de muhtarlarımızı uyarıyorum. Hem biçerdöver fiyatları konusunda hem de biçerdöverle hasat yaparken dane kaybı noktasında çok dikkatli olmalılar. Ürün kaybını önlemek için sürekli denetim yapmak gerekiyor."

Fiyatların önceki yıllara oranla iyi olduğunu bildiren Gülle, "Arpa 1,20 lira, buğday ise 1,60 liradan alıcı buluyor. Fiyatlardan memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Çubuk Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title