Haberler

Coşkun'un Kuyuda Bulunan Kemikleri, 19 Yıl Sonra Defnedildi

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 1995 yılında, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybolan ve 19 yıl sonra Kızıltepe'deki bir kuyuda öldürülmüş olarak bulunan 21 yaşındaki Abdurrahman Coşkun'a ait kemikler, Nusaybin İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 1995 yılında, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybolan ve 19 yıl sonra Kızıltepe'deki bir kuyuda öldürülmüş olarak bulunan 21 yaşındaki Abdurrahman Coşkun'a ait kemikler, Nusaybin İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Dargeçit'te 1995 yılında jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Abdurranman Coşkun'a ait kemikler, Mardin'in Kızıltepe İlçesi Aysun Köyü'nde 10 Haziran 2013 günü yapılan kazılarda bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu'nun Coşkun'a ait olduğunu belirlediği kemikler bugün Kızıltepe Savcılığı'ndan alınarak Nusaybin'de önce evine, ardından da Nurullah Camisi'ne götürülüp, dini vecibeler yerine getirildi.

PKK FLAMALARI

Coşkun'un kemikleri daha sonra tabutu üzerine Abdullah Öcalan'ın resmi, PKK, YPG flamaları konularak götürüldüğü Hacılar Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

Abdurahman Coşkun ağabeyi Mehmet Coşkun, Kürt halkı gibi kendisinin de canının çok yandığını, Kürtler'in büyüyen birliği karşısında ağlamayacağını ifade ederek, "Kürdistan'da katledilen insanların kanı üzerinden bu günlere gelindi. Barbar sistem, bu güne kadar insanlığı katletmekle sınır tanımadı. Ama bu halkın aydınları, 90'lardaki bu zihniyete karşı verdikleri mücadele, bu güne kadar sürdü. Kayıpların failleri meçhul değil, faili bellidir. Kayıplarımızın faili devletdir" dedi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Nusaybin Dargeçit Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title