Haberler

Çorum: Çorum'da Adres ve Veri Tabanı Güncelleniyor

Başbakanlık Genelgesi Doğrultusunda Çorum'da Cadde ve Sokakla Ev ve İşyerlerinin Numaraları Güncelleniyor.

Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Çorum'da cadde ve sokakla ev ve işyerlerinin numaraları güncelleniyor.

Numaraların güncellenmesiyle ilgili olarak Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde özel bir ekip oluşturuldu. 3 ay sürecek çalışmalar sonucunda tüm numaralar yeniden gözden geçirilecek. Eksik olan numaralar eklenerek çalışmalar tamamlanmış olacak. Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Başbakanlık'ca hazırlanan ve Avrupa Birliği'nin de desteklediği Ulusal Adres Veri Tabanı Projesi kapsamında numaraların güncelleştirilmesinin ardından birçok yeniliklerin geleceği ifade edildi. Açıklamada, numaralama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, vatandaşların artık ikametgah belgesi almaktan kurtulacağı vurgulanırken, "Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi yapılarak vatandaşlarla ilgili tüm bilgiler tek numarada toplanacak. Bu bilgiler sayesinde hangi vatandaşın hangi adreste oturduğu tespit edilecek ve aynı zamanda vatandaşlar nüfus sayımında evlere kapanmaktan kurtulacak" denildi.

Açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:

"Yeni verilen numaralarla birlikte 2007 yılında uygulamaya geçirilecek. Belirlenen numaralar bilgisayara aktarıldıktan sonra Başbakanlığa gönderilecek ve Ulusal Bilgi Sistemine eklenecek. Bu işlemlerin ardından vatandaşların muhtarlardan ikametgah belgesi alma gibi zorunlulukları da ortadan kalkmış olacak".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title