Haberler

Çocuklar 300 Kilometre Hız Yapan Ferrari'yi Kullandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında 614 çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında 614 çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı. Çocuklar, 300 kilometre hız yapan simülatör ferrariyi kullanmanın zevkini yaşadı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 12-15 yaşları arasında risk altında olan çocuklara yönelik eğitim projesine devam ediyor. Toplam 614 çocuğun gelişimini engelleyecek her türlü riskten uzak büyümelerini sağlamak için başlatılan projede çocuklar, 300 kilometre hızla giden oyuncak Ferrari'yi sürmenin tadına vardı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile tokalaştıktan sonra simülatörlerin başına geçti. Çocukların neşesine ortak olan Kahya'da çocukları merakla izledi. Çocukların gelişimini destekleyecek her türlü hizmetin artarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Kahya, biyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için çocuklara çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Gayelerinin çocukların suça yönelmesini önlemek ve onlara sahip çıkmak olduğunu kaydeden Kahya, "Çocuklara oyun oynamanın, simülatör araçları kullanmanın keyfini yaşattık. 'Suçlu çocuk yok, suça itilen çocuk vardır' anlayışıyla hareket ediyoruz. Buradaki çocuklar kenar mahallelerde ikamet eden, ekonomik açıdan durumları iyi olmayan çocuklar. Değişik aktivitelerle onların sosyal yaşamlarını zenginleştirmeye çalışıyoruz. Bu çocuklar spor yaparak, tarihi ve kültürel yerleri gezerek kendilerini geliştirecekler. Bunlar, çocukların motivasyonunu artırıyor. Yakın bir zamanda bu çocukları Çanakkale savaşlarının yapıldığı yerlere, Anıtkabir'e ve İstanbul'a gezmeye götüreceğiz" dedi.

Projeye dahil olan çocuklardan Doğukan Çalış ise, daha önce simülatör oyunu oynamadığını, kendilerine bu imkanı sağlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti. "Geleceğine Sporla Hayat Ver" projesine dahil olan çocuklar daha sonra kendilerine yapılan ikramı geri çevirmedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Osman Kahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title