Haberler

Çocuğunuzun Bakıcısını Eğitin

Psikolog Alanur Özalp, Ebeveynlere, "Okuması Yazması Olmayan Bakıcılara Çocuğunuzu Emanet Etmeyin" Uyarısında Bulunurken, Çocuk ve Bebek Bakıcılarının Mutlaka Eğitimli Olması Gerektiğini Söyledi. Özalp, "Çok Güvenmeniz Nedeniyle Vazgeçemediğiniz Bakıcınızın İse Profesyonel Merkezlerden Eğitim Almasını Sağlayın" Dedi.

Psikolog Alanur Özalp, insanların bebeklerini-çocuklarını bakıcılara emanet ederken dikkatli olması gerektiğini belirtirken, "Bakıcı mutlaka eğitimli olmalı. Eğitimli değilse en azından okur-yazar olmalı ve bu kişiler çocuk eğitimi konusunda sonradan da olsa eğitilmeli" dedi.

Özalp ANKA'ya yaptığı açıklamada, bebek ve çocuk bakıcılarının okur-yazar olması gerektiğini belirterek, çok önemli zamanlarda okur-yazar olmanın hayati öneme sahip olduğunu bildirdi. "Örneğin bebeğiniz ev kazalarından birine maruz kaldı, bakıcınızın telefon dahi edemediğini düşünün. Bu durum çocuğunuzun hayatını tehlikeye sokabilir" diyen Özalp, ucuza çalıştığı ya da çok güvenilir bulunduğu için vazgeçilemeyen bakıcıların profesyonel merkezlerden mutlaka çocuk sağlığı, çocuk psikolojisi, çocuk gelişimi ve ev kazaları konularında eğitim almalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Özalp, bu kişilerin, eğitim sırasında ve sonrasında da ihtiyaç duydukları an, eğitim aldıkları merkezi arayarak yardım talep edebileceklerine işaret ederek, "Örneğin çocuğun başına bir kaza geldi. Bakıcı, 'beni işten kovarlar' diye ebeveynleri aramayabilir. Bu gibi durumlarda profesyonel merkezler imdada yetişecektir" dedi.

"EVE KAMERA YERLEŞTİRİN VE BUNU BAKICINIZA SÖYLEYİN"

Bakıcıya çocuğunu gönül rahatlığıyla emanet edemeyen ebeveynlerin, evlerini kamera ile gözlemeleri gerektiğine işaret eden Özalp, kamera takibinin bakıcıya mutlaka söylenmesi gerektiğini dile getirdi. Özalp, "Tabi sadece onu gözlemek için böyle bir yönteme başvurduğunuzu bilmesi hoş olmayabilir. Bu nedenle bakıcınıza kamerayı koyma nedeninizi açıklarken, çocuğunuzu gün boyunca özlediğinizi ve onu görmek istediğinizi de söyleyin" dedi. Özalp, kamera yönteminin bugüne kadar başarılı olduğunu kaydetti.

"ÇOCUĞUNUZA BAKICIYLA İLGİLİ SORU SORMAYIN"

Ebeveynlere "çocuğunuza bakıcınızla iliğini soru sormayın" uyarısında bulunan Özalp, "Örneğin bakıcı seni dövüyor mu diye sorarsanız, çocuk bunu hikayeleştirebilir. Hele de sizin kafanızdaki 'dövüyor' düşüncesini hissetmişse bakıcısının kendisine kötü davrandığını söyleyebilir" dedi.

Çocuğun vücudundaki her morluğun "dayak yediği" anlamına gelmediğini, bu morlukların düşme sonucunda da gerçekleşebileceğini söyleyen Özalp, "Tabi yine de çocuğun davranışlarını dikkate almak gerekir. Çocuğunuz bakıcısını sevmiyorsa, onunla kalmak istemiyorsa bu gözardı edilemez" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title