Haberler

Çifte Cinayetin Sanığına En Ağır Cezayı İstediler

Muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 37 yaşındaki Lütfi Sefa Berberoğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 37 yaşındaki Lütfi Sefa Berberoğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporun gelmemesi nedeniyle ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi 100 kişi, duruşma öncesinde adliye önünde eylem yapıp, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Çalıştığı gıda ürünleri pazarlama şirketihdeki işinden çıkartılan Lütfi Sefa Berberoğlu, şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu tarafından terk edildi. Lütfi Sefa Berberoğlu, 13 Eylül 2013 gecesi ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu Muğla- Marmaris Karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfi Sefa Berberoğlu, eşinin bulunduğu aracın yanına gitti. Lütfi Sefa Berberoğlu'nun geldiği fark eden, bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen O.D. koşarak kaçtı. Lütfi Sefa Berberoğlu, önce otomobile, ardından da içindeki iki çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve yanındaki eşinin patronunun yeğeni olan Abdullan Tekin'e peş peşe ateş etti. Berberoğlu ve Tekin, olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Olayın ardından polise teslim olan Lütfi Sefa Berberoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çifte cinayet sanığı Lütfi Sefa Berberoğlu hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 'kasten ve tasarlayarak öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava kapsamında, tutuklu sanık Lütfi Sefa Berberoğlu, bugün yedinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülendar Kan ve avukatı ile sanık vekilleri de katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Lütfi Sefa Berberoğlu'nun akli dengesinin yerinde olup, olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporun henüz gelmemesi nedeniyle ertelendi.

KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

Duruşma sürerken çeşitli sivil toplum kuruluşlarının İzmir'de oluşturduğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişi de adliyeye gelip, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart açtı, 'Adalet bizim susmayacağız', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Sedef için adalet istiyoruz' sloganları attı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz Kutul, "Kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günler gelene kadar mücadele edeceğiz. Boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu'na adalet için toplandık. Uygulandığında kadınların hayatını kurtaracak olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili GREVİO toplantısında konunun asıl muhatabı olan kadın örgütleri sürecin dışında tutuldu. Buradan tekrar söylüyoruz ki kadınlar olmadan kadın sözleşmesi uygulanamaz. Bizim kadın hareketleri olarak taleplerimiz çok açık ve nettir. Bugün de yaşam hakkımızı alacağız, kadın cinayetlerini durduracağız diyen kadın kardeşleri olarak Sedef kardeşimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Sedef Berberoğlu'nun gözyaşlarına boğulan annesi Gülender Kan ise "Kızımın hesabını soruyorum, damadıma en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Yalan beyanlarına kimseyi inandıramayacak. Buradan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerinden kadın katillerine en ağır cezanın verilmesi için yardım istiyoruz" diye konuştu.

Protesto gösterilerinin ardından grup, olaysız dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Tekin Eylül Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title