Haberler

Çiftçinin Yağmur Duasına Devlet Erkanı da Katıldı

Güncelleme:

Yozgat Ziraat Odaları tarafından düzenlenen çiftçiler günü kutlamaları kapsamında yağmur duasına çıkıldı.

Yozgat Ziraat Odaları tarafından düzenlenen çiftçiler günü kutlamaları kapsamında yağmur duasına çıkıldı.

Yozgat Nohutlu Tepesi'nde yapılan yağmur duasına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, il ve ilçe ziraat odası başkanları, siyasi parti, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Yağmur duası öncesi konuşma yapan Vali Yazıcı, teknolojinin gelişmesine rağmen toprağa ve gıdaya ihtiyaç olacağını söyledi. Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, Dünya Çiftçiler Günü'nde Yozgat'ta yağmur duası düzenlediklerini belirterek, "Bundan sonra yağmur yağmadığı zamanlarda yağmur duasına, yağmur yağdığı zamanlarda da şükür duasına çıkarak bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından şükür namazı kılınıp dualar edildi. Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, yağmur duasına çıkılabilmesi için 3 gün oruç tutup, sadaka verip tövbe edilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra hep birlikte tövbe edilip yağmur duası yapıldı. Kurban kesilmesinin ardından katılımcılara etli pilav ikram edildi.Yağmur duasına katılan çiftçiler, iki gündür aralıklarla yağmur yağdığını ancak yetersiz olduğunu belirterek, "Dualarımızı yağmur yağdığında şükür için, yağmadığında ise yağması için yapıyoruz" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Başer Nohutlu Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title