Haberler

Chp'li Acar: Balbay'ın Bilgisayarı 4 Yıldır Neden Verilmedi?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın soruşturma sürecinde el konulan bilgisayarının 4 yıldır neden verilmediğini sordu.Acar, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması...

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın soruşturma sürecinde el konulan bilgisayarının 4 yıldır neden verilmediğini sordu.

Acar, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 134. maddesinde el konulan bilgisayar ve bilgisayar kütüklerinin kopyasının alınmasından sonra iadesi ya da kopyasının verileceğinin açık hüküm olmasına karşın, Balbay için bu kanun hükmünün yerine getirilmediğine dikkat çekti.

Balbay'ın Avukatı Akın Atalay tarafından 2009 yılında yapılan başvurunun ardından, Savcı Nihat Taşkın tarafından Emniyet'e talep yönünde yazı yazıldığını hatırlatan Acar, "Buna karşın, bilgisayar aradan yaklaşık 4 yıl geçmesi ve davada karar çıkmasına rağmen Mustafa Balbay'a iade edilmemiştir. Yaklaşık 4 yıl boyunca kanun açık bir şekilde ihlal edilmiştir. Kanunun açık ihlaline seyirci kalınması, sorumlular hakkında hiçbir işlem yapılmaması kaygı yaratmaktadır" dedi.

Acar şu sorulara yanıt aradı:

"CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın bilgisayarının iadesi için Savcı Nihat Taşkın tarafından yazılan yazı hangi tarihte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmıştır?

Yazı ile ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Yazının gereği neden yerine getirilmemiştir? Savcının CMK kapsamında yazdığı yazı Emniyeti bağlamamakta mıdır?

Kanunun uygulanmasını engelleyen Emniyet personeli hakkında bugüne kadar ne işlem yapılmıştır? Ne sonuç alınmıştır? Hiçbir işlem yapılmamış ise bunun gerekçesi nedir? Sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız? Yoksa süreç bilginiz dahilinde mi gerçekleşmiştir?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'a yapılan bu hukuk ve kanun dışı uygulama ne zaman son bulacaktır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Gürkut Acar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title