Haberler

Chp Gençlik Kurultayı Çalışmalarına Başladı

CHP 1.Olağanüstü Gençlik Kolları Kurultayı çalışmalarına başladı.

CHP 1. Olağanüstü Gençlik Kolları Kurultayı çalışmalarına başladı. CHP Genel Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda, Saygı Duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığına Yakup Akkaya seçildi.

Akkaya kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin ve ana kademedeki tüm yöneticilerin CHP'li gençlerle gurur duyduğunu ifade ederek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da selamını iletti. Akkaya Türkiye'yi yerel seçimler ve olası bir referandum sürecinin beklediği belirterek, CHP'li gençlere bu süreçte her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği çağrısını yaptı. Gençlere, "Birbirinize her zamankinden daha fazla sarılmalısınız" diyen Akkaya, "Bu nedenle genel başkan kim olursa olsun, hepiniz birbirinizin çalışma arkadaşısınız" dedi. Akkaya, tüm Türkiye'nin ve iktidarının gözünün bu kurultayda olduğunu ifade ederken, bazı çevrelerin kurultayda kargaşa çıkmasını beklediğini ancak CHP'li gençlerin demokratik bir kurultay yaparak bu beklentiyi boşa çıkaracağını kaydetti. Akkaya, "Örgütlü mücadele, birlikte hareket etmekten geçer, alınan kararlara uymaktan geçer, sizin de böyle davranacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Bu sırada Akkaya'nın konuşması, kurultay salonunda bulunan gençler tarafından uzun sürdüğü gerekçesiyle zaman zaman alkış ve ıslıklarla kesildi.

-CÖMERT ÇEKİLDİ, İKİ ADAY YARIŞACAK-

Kurultayda, mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile eski genel başkan İrfan İnanç Yıldız, genel başkanlık için yarışacak. Daha önce adaylığı açıklayan Emir Cömert ise yaptığı kısa bir konuşmanın ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kayıtlı 504 delegenin bulunduğu kurultayda gençlik kolları genel başkanı ve yönetim belirlenecek. Kurultayda verilen önergenin oy çokluğuyla kabul edilmesiyle seçimler blok liste yöntemi ile yapılacak.

Kurultayın gerçekleştiği salonda, CHP'li gençlerin yanı sıra bazı milletvekilleri ve PM üyeleri de bulunuyor. Bu arada, salonun kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle, "delege olmayanların salonun çıkması" yönündeki anons gençlerin tepkisine neden oldu. Gençlerin, "CHP kurultayında barikat kuranların, Siliviri'de barikat kuranlardan farkı yoktur" şeklindeki sloganları üzerine, delegelerin yanı sıra izleyicilerin de salona girmesine izin verildi.

-4 SAAT GEÇ BAŞLADI-

Öte yandan, CHP'nin gençlik kurultayı duyurulan saatten yaklaşık 4 saat geç başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren parti genel merkezinin bahçesi dolduran CHP'li gençler de zaman zaman slogan atarak, halay çekti. Genel merkezin bahçesi CHP bayraklarıyla donatılırken, kurultayın yapıldığı konferans salonunun görüntüleri de bahçeye yerleştirilen sinevizyondan gösteriliyor. Selda Bağcan, Zülfü Livaneli'nin şarkıları da genel merkezde çalındı. Genel Merkezin etrafında, gençlik il ve ilçe örgütlerinin pankartları ile adayların afişleri asılmış durumda. CHP'li gençlerin zaman zaman bahçedeki çimlere de uzandıkları görüldü. Yine genel merkezin bahçesinde kurultay için gelenlere döner de dağıtıldı.

CHP'nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 13. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'nda, genel başkanlığa Emre Doğan seçilmiş, ancak bir süre önce Gençlik Kolları MYK'sında yaşanan anlaşmazlık üzerine olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Yakup Akkaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title