Haberler

    CHP'den Ailelere Ziyaret

    CHP milletvekilleri Melda Onur ile Candan Yüceer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, çocukları dağa götürüldüğü gerekçesiyle Diyarbakır’da eylem yapan aileleri ziyaret etti.

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında eylemlerini sürdüren ailelerin cuma günü de misafirleri vardı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer eylem alanını ziyaret etti. İki milletvekili günlerdir eylemlerini sürdüren aileleri dinleyerek, notlar aldı. Görüşme sırasında bazı kadınlar duygularını gözyaşları arasında anlattı.ÖZETLE

    Ailelerin eylemi sürüyor.

    CHP'li milletvekilleri eylem alanındaydı.

    "Çözüm için ortak irade"

    Gözlem ve tespitlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yönetimine sunacaklarını söyleyen Onur, "Genel başkanımızın özel görevlendirmesi ile geldik ve bir durum değerlendirmesi raporu sunacağız" dedi.

    Demokratik açılım sürecinin temelsiz olduğunu ifade eden Onur, "Altı ay dağda kalmış bir çocuk, 15 yaşında döndükten sonra 18 yaşına kadar mahkemesi sürmüş, 45 yıl ceza almış. Bu çocukları getirip aynı muameleye tabi tuttuğunuz zaman bu yasalarla böyle olacak. Biz parti olarak kanunların ona göre düzenlenmesi  gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

    Sorunun çözümü için ortak irade gerektiğine dikkati çeken Onur, "'Bu işi ben çözerim, kimseyi karıştırmam' derseniz bu hale geliyor. Biz hep 'Meclis içerisinde çözülsün' dedik, ama iktidar 'biz çözeriz' dedi. Böyle dediği noktada buyrun işte dünya kadar çocuk tekrar çıkmış. Ailelerin bu konuda çağrı yapması değerlidir. Anne çocuğunu yanında görmek istiyor. Bundan daha doğalı yok" şeklinde konuştu.

    "Aileler çocuklarını istiyor"

    Milletvekili Yüceer de kadınların feryat ettiklerini ve yavrularını istediklerini dile getirdi. Yüceer "Biri oğlunu, biri kızını istiyor. Eşini isteyenler var. Yıllardır çocuğu kayıp olanlar acılı yürekleriyle sesleniyorlar, çözüm istiyorlar. Çocukların rızasıyla veya rızasız olmuş fark etmiyor. Aileler çocuklarını yanlarında istiyor" dedi. Yüceer çözümün olabileceğini ve bu ülkeyi yönetenlerin, bu işte taraf olanların, bu işin içinde olan insanların samimiyetle bunu çözmek istemeleri gerektiğini vurguladı.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Kemal Kılıçdaroğlu Candan Yüceer Melda Onur Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title