Haberler

Cezaevi Eğitim Yuvası Oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu'nun Katkılarıyla Oluşturulan Adana Kürkçüler E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki "Eğitim Servisi, Kütüphane ve Bilgisayar-teknoloji Sınıfı" Törenle Açıldı. Törende, Tutuklu ve Hükümlüler Okunan Türküler Eşliğinde Hem Ağladı Hem Oynadı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu'nun katkılarıyla oluşturulan Adana Kürkçüler E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki "Eğitim Servisi, Kütüphane ve Bilgisayar-Teknoloji Sınıfı" törenle açıldı. Törende, tutuklu ve hükümlüler okunan türküler eşliğinde hem ağladı hem oynadı.

Törende konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, cezaevinde artık tutuklu ve hükümlülere meslek öğretip topluma hazırladıklarını belirterek, "Son olarak cezaevinde bilgisayar ve kütüphane odası açtık. Cezaevine gelen tutuklu ve hükümlüler buradan çıktıktan sonra bambaşka bir insan oluyorlar. Biz kütüphane açarken 'Bir kütüphane bir hapishane kapatır' ilkesinden hareket ettik. Kütüphanede 2 bin 895 kitap bulunuyor. 2007 yılının ilk 5 ayında toplam 2 bin 175 kitap okundu. Tutuklu ve hükümlüler hem

kütüphanede kitap okuyor hem de koğuşa kitap götürebiliyor" dedi.

Konuşmanın ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ve İş-Kur Adana Bölge Müdürü Haşim Meydan "Eğitim Servisi, Kütüphane ve Bilgisayar-Teknoloji Sınıfı"nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra cezaevi toplantı salonunda okur yazarlık, 1. kademe okuma yazma kursu, 2. kademe okuma yazma kursu, marangozluk kursu, boya badana kursu, bayan kuaförlük kursu, takı tasarım kursu, erkek berberlik kursu, erkekler ve bayanlar için folklor kursu, bilgisayar

kursu, karo fayans döşemeciliği kursu ve sıhhi tesisat kursuna katılan 159 tutuklu ve hükümlüden 117'sine sertifikaları verildi. Sertifika törenin ardından tutuklu ve hükümlülerden oluşan koro şiirler ve türküler okudu.

Duygusal türkülerde duygulanıp gözyaşlarını tutamayan tutuklu ve hükümlüler hareketli parçalarda ise oynadı.

(FK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title