Haberler

"Ceviz Ağacı" 6. Bremen Film Festivali'nde "En İyi Edebiyat Filmi" ödülünü aldı

Güncelleme:

Senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı Ceviz Ağacı filmi, 6.Bremen Film Festivali'nde "En iyi Edebiyat Filmi" ödülüne değer bulundu.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı Ceviz Ağacı filmi, 6.Bremen Film Festivali'nde "En iyi Edebiyat Filmi" ödülüne değer bulundu.

42. Moskova Film Festivali'nde yurt dışı prömiyerini yapan Ceviz Ağacı, Avrupa prömiyerini 14 Nisan'da Almanya'nın önemli tematik film festivali olan 6.Bremen Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

Çok zengin bir seçkiye sahip olan Bremen Film Festivali'nde "İnovasyon", "Humor", "Music" ve "Literatür" başlıklarında kısa ve uzun filmler online olarak dünya seyircisi ile buluştu.

Bremen Şehri edebiyat şehri olduğu için bu yılki temalarına yeni eklenen "Literatür" bölümünde yarışan Ceviz Ağacı "En İyi Edebiyat Filmi" ödülünü aldı.

Filmin yönetmeni Faysal Soysal, dün YouTube üzerinden de canlı olarak yayınlanan ödül gecesine online bağlanarak duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Soysal, filmi karşılıklı sorumluluk duygularını geliştirmek için yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Başkalarını göz önünde bulundurmadan barış ve mutluluk içinde yaşayamayız. Bu salgın günleri bize birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Birileri daha zayıf olanlara zarar vermeye çalışırken sessiz kalamayız. Filmim aynı zamanda bu sessizliğe karşı da bir sorumluluğumuz olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bütün festival ekibine böylesine zor bir zamanda harika bir festivale imza attıkları için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sizinle birlikte olmak ve filmi ekranda birlikte izlemek isterdim. Ne yazık ki mümkün değildi. İzleyicilere ve ödüle layık görenlere teşekkür ederim."

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Faysal Soysal Edebiyat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title