Haberler

Cenevre-2 Konferansı Hazırlıkları -

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, ABD ve Rusya dışişleri bakanı yardımcılarıyla bir araya geldi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, ABD ve Rusya dışişleri bakanı yardımcılarıyla bir araya geldi.

BM Cenevre Ofisi'ndeki görüşmede, 22 Ocak 2014 tarihinde başlaması planlanan Suriye konulu Cenevre-2 Konferansı'nın hazırlıkları ele alınıyor.

Toplantıya, İbrahimi'nin yanı sıra BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcıları Mikhail Bogdanov, Gennady Gatilov ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman katılıyor.

Toplantının öğleden sonraki bölümlerinde, BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri, Suriye'ye komşu ülkeler, Avrupa Birliği ve Arap Birliği temsilcileri de yer alacak. Bu çerçevede toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet katılacak.

Konferansın 22 Ocak'ta İsviçre'nin Montrö şehrinde ilgili ülkelerin ve bazı uluslararası örgütlerin katılımıyla başlayacağı ve bir gün aradan sonra 24 Ocak'ta Cenevre'de İbrahimi ve Suriyeli tarafların müzakereleriyle devam edeceği açıklanmıştı.

Bugün yapılacak toplantılarda, konferansa davet edilecekler konusunda mesafe alınması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Cenevre Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title