Haberler

Cemal Gülas'ın Tedavi Ettiği Karaca Başına Dert Oldu

Güncelleme:

2 yıl önce köylüler tarafından ayağı kırık halde bulunan karaca yavrusu, tedavisi için aynı köyde yaşayan Vahşi Hayat Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'a getirildi.

Çamlıhemşin İlçesi Boğaziçi Köyü'nde 2 yıl önce köylüler tarafından ayağı kırık halde bulunan karaca yavrusu, tedavisi için aynı köyde yaşayan Vahşi Hayat Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'a getirildi. Gülas, çağırdığı veterinere tedavisini yaptırdığı ve adını 'Bambi' koyduğu karaca yavrusunu bir süre gözetim altında tuttu. Tedavisinin ardından doğaya salınan karaca yavrusu, 2010 yılının Kasım ayında bu kez avcılar tarafından vuruldu. Köylüler, yine yaralı halde buldukları Karacayı Cemal Gülas'a getirdi ancak yavru bu kez kurtarılamadı.

Karaca yavrusunu vuranları bulamayan, bu nedenle işlem yapamayan dönemin Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü, yabani hayvanı alıkoyduğu, kendilerine haber vermediği ve tedavi süresince insana alışarak yabani özelliğini kaybeden karaca yavrusunun vurulmasına neden olduğu iddiasıyla Gülas hakkında, 3 bin 250 TL tazminat talebiyle Çamlıhemşin Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Davanın bugün görülen 2'nci duruşmasında Gülas, iddiaları reddetti. Tanıkların Karaca'nın tedavisinin doğal ortamında yapılıp doğaya salındığı yönünde verdiği ifadelerden sonra duruşma, 25 Nisan tarihine ertelendi.

İNSAN ELİNE GEÇEN HAYVANLAR ZULME UĞRADI

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülas, Vahşi Hayat Derneği'nin kuruluş amaçları arasında, yaralı ve insan eline geçmiş vahşi hayvan yavrularının beslenerek tekrar doğaya kazandırılmasının yer aldığını hatırlatarak, yaralı karaca yavrusunun tedavisinin ardından doğaya salındığını belirtti. Gülas, şunları söyledi:

Sivil toplum örgütü olarak insan eline geçen yaralı hayvanlara yardım etmeyi amaç edindik. Bu amacı edinmemizin nedeni, dönemin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün fiziki şartlarının insan eline geçmiş hayvanlara yardım etmeye müsait olmayışıdır. İlimizde bu işi yapması gerekenler görevlerini anlamayıp aksatınca insan eline geçen hayvanlar sürekli zulme uğradı. Zulme uğrayanlar uğradı, uğramayanlar ise teslim edildikleri yerden hiçbir zaman sağ çıkıp doğaya dönemedi. Bu hayvanlara yardım için harekete geçtik. Derneğimize ilk teslim edilen ayağı kırık Karaca yavrusunu doğal ortamda tedavisini gerçekleşirdik. İlk haftadan sonra Karaca doğal yaşamına geri döndü. Daha sonra Karaca'yı avcılar vurdu. Yaralanan Karaca, köylüler tarafından bulundu ve bize getirildi. Biz de veteriner getirdik ancak Karaca'yı kurtaramadık.

HAYVANLAR İÇİN CİDDİ MERKEZLER KURULMALI

Yaralı Karaca'ya yardım ettikleri için haklarında dava açıldığını ifade eden Gülas, Bizim üzüldüğümüz, dönemin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün, yaralı hayvanları baktıkları deponun fiziki şartlarını düzeltmek yerine bu konuda adım atarak yaralı hayvanlara yardım eli uzatan kişilere karşı saldırıyor olmasıdır. Bunu anlamadık ve anlamayacağız. Değişen yönetimin bizim durumumuzu anlayacağına ve insan eline geçen vahşi hayvanlar için ciddi iyileştirmeler yaparak ciddi merkezler kuracağına inanıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Bambi Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title