Haberler

Çat "Orhan Çakmak'la Dosthane Programına" Konuk Oldu

Güncelleme:

"Dirliğimize, birliğimize ve iriliğimize kastedenler Cenab-ı Allah'tan gereken cevabı alacaklardır"

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ,Kon Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanan "Orhan Çakmak'la Dosthane" Programına konuk oldu. Çok yakında hizmete girecek olan Seydişehir Belediyesi -Adile Baysal Kültür Sanat Evi'nden çekilen programda Belediye'nin sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarına yer verilirken, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat okuduğu şiirlerle duygu dolu anlar yaşattı.

Programın başında ülke gündeminin başında yer alan şehitlerle ilgili mesajlar veren Başkan Çat; "Türk Devleti'nin bütünlüğüne, Necip Milletimizin birliğine kasteden terör örgütü, canımızdan yüreğimizden yine gencecik evlatlarımızı kopardı. Acımız büyük.Katlanılması kolay olmayan olaylar yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit yakınlarımıza da sabırlar diliyorum" dedi.

"Biz Terör Belasının da Üstesinden Geliriz"

Milletimizin tarihten bugüne kadar çok büyük badireler atlattığını ifade eden Başkan Çat; "Birlik beraberliğimiz ve bütünlüğümüz içerisinde bu terör belasının da üstesinden tek vücut halinde geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Necip Milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Polis teşkilatımız ile bu badireyi atlatacağız. Milletimiz tarihte olduğu gibi layık olduğu yere mutlaka gelecektir.Bugün Milletimizin gelişmesini ve parçalanmasını isteyen,Türk Devleti'nin dünya ölçeğinde bir Devlet olmasını istemeyen taraflar emellerine hiç bir zaman ulaşamayacaklardır.Biz Tüm kurum kuruluşlarımızla, en küçük belediyeden en büyüğüne kadar elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Dirliğimize, birliğimize, iriliğimize kastedenler Cenab-ı Allah'tan gereken cevabı alacaklardır"dedi.

Program sunucusu Orhan Çakmak Seydişehir'in tarihsel geçmişiyle çok önemli bir zenginliğe sahip olduğunu, Belediye'nin kültürel ve sosyal çalışmalarıyla bu zenginliği taçlandırdığını kaydederek "böylesine tarihi ve güzel bir mekanda program yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Belediyenin özellikle Kültür - Sanat yatırımları ile eğitim,kültür ve sosyal alandaki projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Başkan Çat çocuklar, gençler,yaşlılar, hanımlar, engelliler gibi toplumun her kesimine yönelik projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çekimin yapıldığı Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür Sanat Evi'nin geçmiş kültürümüzü gelecek nesillere aktaran bir köprü olacağını ifade eden Başkan Çat, burayı çok yakında hizmete açacaklarının müjdesini de verdi.Başkan Çat: "Kültür Sanat Evi'nde Etnografik Müze Konseptinde Sergi salonunda hemşehrilerimiz tarafından geçmişte kullanılan  ve kültürel mirasımızı yansıtan, unutulmaya yüz tutmuş her türlü eski eser ve eşya sergilenerek, geleneksel kültürümüzün gelecek  nesillere aktarılması sağlanacaktır. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızdan eser ve eşya bağışı kabulüne başladık"dedi.

İlçede bugüne kadar gerçekleştirilmeyen Kültür Sarayı Projesini 2013 yılında hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Çat: "Kültür Sarayı Projesi için Eti Alüminyum A.Ş.'nin saygıdeğer yöneticileri, yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu 8 bin metrekarelik şehrimizin en güzide yerini belediyemize bağışlayarak 1 trilyonluk bir katkı sağlamışlardır.Bu tesis içerisinde 414 kişilik tiyatro, konferans salonu, çok amaçlı toplantı salonları ile mesleki eğitim projelerini hayata geçireceğimiz mesleki eğitim sınıfları bulunacaktır.İlçemizin eğitim ve kültürüne, sosyal ve entelektüel yapısına yakışan ve ciddi alamda katkı sağlayacak olan bu tesisi Seydişehir Belediyesi - Şaban Cengiz Kültür Sarayı adını vererek halkımızın hizmetine sunacağız"dedi.

Kültür Gezi Projelerine de değinen Belediye Başkanı Abdulkadir Çat " Türkiye'de ilk olan bu proje kapsamında geçen yıldan bu yana 2300 lise son sınıf ve meslek yüksek okulu öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. İlk kez geçen yıl uygulamaya koyduğumuz bu proje ile ilçe ve beldelerdeki 8. Sınıfta okuyan 2500 öğrencimizi T.C. Devleti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ün yattığı Anıtkabir'e göndermenin haklı gururunu yaşıyoruz."MEVLANA'YI GÖRMEYEN KALMASIN" gezi projesi kapsamında ilçemizdeki 60 yaşın üstünde ikinci baharlarını yaşayan 1200 değerli büyüğümüzü, yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın örnek aldığı, maneviyat büyüğü, sevgi ve hoşgörü simgesi olan MEVLANA'ya gönderdik. Bu yıl aldığımız yoğun talep nedeniyle 50 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı bu proje çerçevesinde Mevlana'ya göndereceğiz" dedi.

Başkan Çat ayrıca Hanımlar Lokali projesi hakkında şu bilgileri verdi:"Aile yapımızın temel taşı ve gelecek nesillerin yetişmesindeki en önemli görevi üstlenen hanımlarımızın sosyal, kültürel ve sportif alanda daha aktif olmalarını sağlamak ve ilçemizin sosyal hayatına canlılık kazandırmak amacı ile Hanımlar Lokali Projemizi hayata geçiriyoruz.Hanımlar lokali kapsamında bayanlarımızı spor yapabilecekleri, iş ve ev ortamından uzaklaşıp sosyal hayata katılmalarını sağlayacak bir merkeze kavuşturacağız."

Engellilerle ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Çat, Engellilerin topluma kazandırılması ve sosyal faaliyetlerini yapabilmeleri için inşa ettikleri Engelliler Evi binasını Seydişehir'de Ümit Çocukları Derneği'ne tahsis ettiklerini belirtti. Başkan Çat, Türkiye'de ilk defa bir ilçe ölçeğinde Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunun üzerine Orhan Çakmak, kendisinin bunu duymadığını, Engelliler için bir ilçe belediyesinin ev sahipliği yaptığı böylesine önemli bir organizasyonun ulusal ve bölgesel basında yeterince yer almamasının hayret verici olduğunu söyledi ve basını bu konularda daha duyarlı olmaya davet etti.

Başkan Çat programın başında "Şehitler" ve Bahattin Paslı'nın "Erenler Diyarı Seydişehir" şiirleri ile program sonunda Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirlerini okuyarak duygusal anlara sahne oldu. Yerel Sanatçı İbrahim Hopa Dağlar Dağlar şarkısını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulkadir Çat Orhan Çakmak Seydişehir Türkiye Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

title