Haberler

Son dakika haber... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in memleketinde sevinç hakim

Güncelleme:

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin'in getirilmesi, memleketi Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin'in getirilmesi, memleketi Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde heyecan yarattı.

Prof. Dr. Vedat Bilgin'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alması, 6 bin 434 nüfuslu Aydıntepe halkını gururlandırdı.

Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, gazetecilere, Bilgin'in Bayburt'un yetiştirdiği en önemli bürokrat ve bilim insanlarından biri olduğunu söyledi.

Bilgin'e görevinde başarılar dileyen Şentürk, "Memleketimizde doğdu, büyüdü. Kendisine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah ülkemize, Bayburt'umuza, Aydıntepe'mize hayırlı olur. Ülkemiz için önemli biri. Çalışkan bir kardeşimiz, inşallah memleketimiz için elinden geleni yapacaktır." dedi.

Bakan Bilgin'in ilçede yaşayan amcası Musa Bilgin ise yeğeninin okul hayatının başarılarla dolu olduğunu belirtti.

Yeğeni bakan olduğu için memnuniyetini dile getiren Bilgin, "Yeğenimi çok seviyorum. Okul zamanında ona yardımcı oldum. Çok çalışkan bir çocuktu. Okudu, bugünlere geldi. Çok değerli bir çocuktur. Bu ülkeye faydası çoktur. İnşallah memleketimize de faydası olacaktır." diye konuştu.

Yengesi Nurhayat Bilgin de Bakan Bilgin'le sık sık görüştüklerini ifade ederek, "Merhametli, cana yakın bir insan. Her zaman eşiyle bize misafirliğe gelir. Bayramlarda, kandillerde her zaman arayıp hal hatır sorar. Çok değerli, kıymetli bir insan. Ben razıyım, Allah da ondan razı olsun." ifadesini kullandı.

İlçe sakinlerinden Nuri Zengin, Bakan Bilgin'in çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, "Allah hayırlı uğurlu etsin. Vatana, millete hayırlı olsun. Memleketimizden çıkıp bakan olduğu için iftihar ediyoruz. Kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Çocukken de başarılı bir talebeydi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Bilgin Aydıntepe Bayburt Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title