Haberler

Büyük Taarruz'un 101. Yıl Dönümü Vatan Caddesi'nde Resmi Geçitle Kutlandı

Güncelleme:

İstanbul'da Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler sürüyor. Vatan Caddesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında resmi geçit töreni yapıldı.

İstanbul'da Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler sürüyor. Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında resmi geçit töreni yapıldı.

Vatan Caddesi'ndeki Resmi Geçit Töreni, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri'nin bir araç üzerinden tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Çok sayıda vatandaşın da ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı törene, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam edildi.

Gül, Sivri ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Ardından, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Süleyman Enis Gökkaya "Akdeniz", Nazlı Girgin ise "Zafer Türküsü" şiirini okudu.

Törende askeri öğrenciler de şiir okudu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları personelinin yürüyüş yaptığı resmi geçit töreninde jandarma, emniyet ve İBB personeli de yer aldı. Askeri ve emniyet araçlarının da yer aldığı geçit törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Vatan Caddesi İstanbul Güncel Haberler

title