Haberler

Busmek`İn Girişimcileri Kendi İşyerlerinİ Açıyor

Güncelleme:

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ arasında imzalanan protokolle 2011 yılının Kasım ayından beri 120 kursiyer uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak, kendi işyerlerini açtı.

Özellikle üretime dönük küçük işyeri ve işletmelerin oluşturulması amacıyla, yeterli sermayesi olmadığı için kendi işyerini açamayan girişimci adaylarına yönelik başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri meyvelerini vermeye başladı.

Kursiyerler BUSMEK bünyesinde alınan 60 saatlik eğitim sonucu Türk İslam sanatları atölyesi, takı tasarım atölyesi, otomotiv yan sanayi gibi alanlarda kendi işyerlerini açtılar.

BUSMEK kursiyerlerinden Ebru Özkan, eğitimlerin ardından açtığı takı tasarım mağazasında bilezikten küpeye, broştan yüzüğe kadar binlerce takıyı müşterilerinin tercihine sunuyor. 'Derin Çanta' adıyla kurduğu mağazasında, müşterilerine sundukları ürünlerde öncelikle özgün çalışmalara yer veren Özkan, kişiye özel çalışmalarıyla da müşterilerine en iyi hizmeti veriyor.

Büyükşehir'e teşekkür

Özkan, BUSMEK'te almış olduğu eğitimden son derece memnun olduğunu belirterek, işletmecilik adına büyük yol kat ettiklerini dile getirdi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Özkan'ın yanı sıra Münevver Yüce de otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren 'Yüce Kaplama' firmasıyla iş hayatına adım attı.

Yüce, işletmesinde metal kaplama yapıyor. Metal veya alaşımların yüzeyini korozyona karşı dayanıklı hale getirmenin en sık başvurulan yöntemlerden biri olan, ikinci bir metalle kaplama sistemi işletmesini kuran Yüce, ISO 9001-2008 kalite belgesini de alarak işletmesini uluslararası standartlara taşırken, insan sağlığına uygun üretim yapıyor.

KOSGEB üretim desteği başvurusunun da olumlu sonuçlandığını belirten Yüce, alacağı 2 yıl geri ödemesiz sıfır faizli 70 bin TL tutarındaki krediyle makine takviyesi yapacağını ve işini büyüterek daha profesyonel adımlar atacağını söyledi. Yüce, BUSMEK kanalıyla binlerce kursiyere sanat meslek eğitimleri veren ve sonrasında kursiyerlerine girişimci olma yolunu açan Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Akdağ Ebru Özkan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title