Haberler

Bush Yönetimi, İran'a Yaptırım Kararına İzin İstedi

Bush Yönetimi, Rusya ve Çin'den, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a Uranyum Zenginleştirmeyi Reddettiği İçin Yaptırım Uygulanmasını Sağlayacak Kararı Çıkarmasına İzin Vermesini İstedi.

Bush yönetimi, Rusya ve Çin'den, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a uranyum zenginleştirmeyi reddettiği için yaptırım uygulanmasını sağlayacak kararı çıkarmasına izin vermesini istedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, BM Güvenlik Konseyi'nde 3 haftadır İran ile ilgili süren görüşmelerdeki tıkanıkla ilgili olarak bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İran ile ilgili yaptırım kararının çıkarılmasının zamanının geldiğini'' söyledi.

ABD'nin Rusya ve Çin ile görüş ayrılığının stratejik değil taktik olduğunu ve İran'a sınırlı yaptırım uygulayacak bir kararın eninde sonunda konseyden çıkacağını belirten Burns, bu kararın, İran'ın uranyum zenginleştirme ve füze programlarıyla ilgili olacağını; kararda geniş kapsamlı ekonomik yaptırımların uygulanmasının aranmadığını kaydetti.

Hiçkimsenin yaptırım uygulanmayacağı yönünde bir tutumda olmadığını belirten Burns, tek sorunun, yaptırım kararının çatısının ne olacağı ve buradan nasıl hareket edileceği olduğunu anlattı.

Bunun üstesinden gelinilebileceğine inandığını belirten Burns, Ruslar ve Çinliler ile bir yaptırım kararı çıkacağı konusunda mutabık olduklarını bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi John Bolton, önceki gün BM'de yaptığı açıklamada, Rusya ile Avrupa hükümetleri arasında yapılan 6 tur görüşmeden sonra hala boşluklar bulunduğunu söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title