Haberler

Bursa Suriyeli Yetimlere Sahip Çıktı

Bursa'da, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği faaliyete başladı.

Bursa'da, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği faaliyete başladı.

Yeni kurulan Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği, Tayyare Kültür Merkezi'nde tanıtıldı. Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan geceye Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Veysel Aşkın, İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ile çok sayıda davetli ve Suriyeli mülteci katıldı.

Dernek Başkanı Veysel Aşkın, "Onların imtihanı bizim imtihanımız. Sana ihtiyacım var sloganıyla yola çıktık. Bursa'da 15 bine yakın Suriyeli kardeşimiz var. Bu insanların barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçları var. Bizim insani ve vicdani sorumluluklarımız var. Bu insanların sıkıntılarına görmezden gelemezdik. Bu yüzden bu projeyi hayata geçirip derneğimizi kurduk. Maksadımız herkese eşit davranmak ve sıkıntılarını gidermektir. Derneğin kurulmasında Müftümüz Mehmet Emin Ay hocamızın çok büyük katkıları oldu. Bu konuya büyük hassasiyetle yaklaşan sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Müftü Ay ise, "Dini bir kuruluş olmamızdan dolayı insanların, özellikle Suriyeli muhacirlerin bizlerden çeşitli talepleri vardı. Yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıların aşılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hedefleri sıkıntıları gidermek olan sivil toplum kuruluşlarının bir çatı altına toplanması son derece önemli. Kardeşlik, birlik ve beraberlik adına çok önemli bir proje ortaya çıktı" diye konuştu.

60 sivil toplum kuruluşunun kurduğu derneğin, Suriyeli muhacirlerin her türlü ihtiyacını karşılamak için hayırseverlerin de desteğiyle faaliyet göstereceği bildirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

emin ay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title