Haberler

Bursa Blok Mermer Fuarı Açıldı

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' kapılarını açtı.

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' kapılarını açtı. Ticari Safari Projesi kapsamında 25 ülkeden 600'ü aşkın yabancı iş dünyası temsilcisinin de işbirliği için geldiği fuar, 5 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bursa Blok Mermer Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı. Fuarın açılış törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu ve sektör temsilcileri katıldı. Fuara, 14 ülkeden 200'ün üzerinde firma katıldı. 600 üzerinde yabancı iş adamını ağırlayan fuara Çin ve Hindistanlılar büyük ilgi  gösterdi. 25 ülkeden işadamlarının katıldığı fuar daha açılmadan blok mermerlerin yüzde 70'i satıldığı bildirildi.

"TASARIM VE ESTETİK İLE SEKTÖRÜMÜZÜ GÜÇLENDİREBİLİRİZ"

Bursa Valisi İzzettin Küçük fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın mevcut sanayi ve üretim alt yapısı ile büyük bir güce sahip olduğunu ifade ederek, "Kentimizde katma değerli, bilgi ve teknolojiye dayalı üretim potansiyeli yüksek. Blok mermer üretiminde lider olan Bursa'mız, sahip olduğu bu potansiyelini estetik ve tasarım ile güçlendirirse, sektördeki yükseliş daha ileri noktalara gelecektir" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Blok Mermer Fuarı'nın Bursa için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, fuarın kentin fuarcılık hayatına güç kattığını söyledi.

TİCARİ SAFARİ PROJESİ İLE 600 YABANCI İŞADAMI BURSA'DA

BTSO Başkano İbrahim Burkay, 2. Blok Mermer Fuarı'na Ticari Safari Projesi kapsamında 25 ülkeden 600'den fazla yabancı iş adamını sektör temsilcileriyle buluşturduklarını söyledi. Fuarların kent ekonomisine büyük katkılar sağladığını dile getiren Burkay, şöyle devam etti; "Bütün dünyadaki modellemelere baktığımızda, Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde fuarlar, sektörlerin en önemli buluşma platformlarıdır. Bursa Blok Mermer Fuarı'mız da blok mermer ve taş sektörünün tüm duayenlerini bir araya getirdi. Fuarımız geçtiğimiz yıla göre bu sene yaklaşık yüzde 40 büyüme başarısı gösterdi. Fuarımıza katılarak sektörün birlikteliğine güç katan firmalarımıza teşekkür ediyorum."

BİNİN ÜZERİNDE BLOK MERMER BU FUARDA

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Bursa Blok Mermer Fuarı'na firmaların yoğun bir ilgi gösterdiğini ve aylar öncesinden bütün yerlerin tükendiğini söyledi. Ersözlü, "Fuar için yoğun bir şekilde çalıştık. Bir yıllık süre içerisinde Çin, İtalya, Hindistan ve ABD'de fuarlara katıldık. Fuarımızda aylar öncesinden yerler doldu. Bu yıl 26 bin ton ağırlığında bin üzerinde blok, fuarımızda sergileniyor. Stratejik ortağımız BTSO ile birlikte yaptığımız ikili iş görüşmeleri de ihracatımıza büyük güç katıyor" dedi.

"BTSO'NUN SUNDUĞU İMKANLAR BİRÇOK ÜLKEDE YOK"

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, Bursa Blok Mermer Fuarı'nın kent turizmine ve ticaret hayatına da büyük katkı sağladığını belirterek, "Geçen yıla göre fuarımıza gelen blok mermer sayısı yüzde yüz arttı. Yurt dışından gelen misafirlerimizi BTSO'muzun destekleriyle ağırladık. Bu imkanlar birçok ülkede yok. İtalya'da konaklama bedellerinin ne kadar ciddi rakamlar olduğunu biliyoruz. Fuarımızın düzenlenmesinde öncü olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay'a ve yönetim kurulu üyelerine, TÜYAP'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İMİB Başkanı Ali Kahyaolu da doğal taş ve mermer sektörünün her geçen dönem büyüdüğünü belirterek, bu sektör için ter döken herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılışını gerçekleştirerek, stant açan firmaları ziyaret etti.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Burkay İlhan Ersözlü Recep Altepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title