Haberler

Bosna Hersek'te, Koriçanske Stiyene Kurbanları Anıldı

Bosna savaşı sırasında, Koriçanske Stiyene bölgesinde katledilen 224 kişi törenle anıldı.

Bosna savaşında, Vlaşiç Dağı yakınlarındaki Koriçanske Stiyene bölgesinde katledilen 224 Boşnak ve Hırvat için anma töreni düzenlendi.

Koriçanske Stiyene'de toplanan kurban yakınları, sivil toplum örgütü üyeleri ile Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri temsilcileri, katliamın 22. yılı vesilesiyle düzenlenen törende, katledilen 224 kişi için dua etti ve olay yerine 224 kırmızı çiçek bıraktı.

Bosna Hersek Toplama Kampı Mağdurları Birliği Başkanı Yasmin Meşkoviç, burada yaptığı açıklamada, 1992-1995 yıllarındaki savaş sırasında 657 toplama kampı bulunduğunu söyledi.

Bu kamplarda 30 binden fazla kurbanın öldürüldüğünü ve yaklaşık 25 bin kadına tecavüz edildiğini belirten Meşkoviç, "Bugün bulunduğumuz topraklar üzerinde de 200'den fazla insan öldürüldü. Ne yazık ki yaşananların üstünde 22 sene geçmiş olmasına rağmen, bazı kurbanların kalıntıları bulunmadı. Kalıntıları bulunamayan kurbanların yakınları, sevdiklerini onurlu bir şekilde toprağa veremiyor. Her sene bu töreni düzenleyerek yaşananların unutulmaması ve bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Priyedor'daki Trnopolye toplama kampından Travnik kentine götürülen Boşnaklar, 1992 yılında, Koriçanske Stiyene'de Sırp birliklerince öldürülmüştü. Bu katliamdan 12 kişi kurtulmuş, Lahey'deki mahkemece yargılanan Bosnalı Sırpların eski siyasi lideri Radovan Karaciç'in davasında tanıklık yapmıştı.

Koriçanske Stiyene'de 21 Ağustos 1992'de katledilenlerin 118'inin kalıntıları bulundu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title