Haberler

Bodrum'da Evden Kaçan Maymun Yakalandı

Belediye ekiplerince yakalanan ve evcil hayvanlara saldırdığı öne sürülen maymun, hayvan barınağında karantinaya alındı.

Bodrum'da evden kaçarak insanlara ve evcil köpeklere saldırdığı bildirilen maymun yakalandı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce örümcek cinsi bir maymunun evlerinin bahçelerine girerek insanlara ve evcil köpeklere saldırdığı ihbarını alan Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileri, maymunun yakalanması için çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, Bitez Mahallesi'nde bir sitenin bahçesinde bulunduğunu belirlediği maymunu yakalamayı başardı. Çuvala konularak hayvan barınağına götüren maymunun 10 gün karantinada kalacağı, sahibi çıkmaması halinde bir hayvanat bahçesine gönderileceği bildirildi.

Maymunu yakalayan hayvan barınağı görevlisi Çetin Akbulut, yaklaşık bir aydır maymunu yakalamak için mücadele ettiklerini anlatarak, Torba, Gümbet, Yokuşbaşı mahallelerinde görülen maymunu yarım saatlik çalışmanın ardından yakaladıklarını kaydetti.

Veteriner Cevriye Sarsılmaz ise bazı vatandaşları tırmalayan ve ısıran maymunun 10 gün karantinada kalacağını ifade etti.

Maymunun sağlıklı göründüğünü belirten Sarsılmaz, "Tüyleri parlak, hareketli bir maymun. Hastalıklı olduğunu düşünmüyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title