Haberler

Bilimsel Tarım ve Hayvancılık Projesi Türkiye’ye Model Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Köylerde Uyguladığı Bilimsel Tarım Ve Hayvancılık Uygulamaları Övgü Aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Samsun'da yürütülen "Bin köye bin ziraat mühendisi" adlı projenin mimarlarından TEMA Vakfı gönüllüsü Hamit Genç'i makamında kabul etti. Genç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü tarım ve hayvancılık politikalarının tüm Türkiye'ye model olacağını kaydetti.

BİLİMSEL TARIM VE HAYVANCILIK ÖĞRENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ise çok önemli bir çalışmanın mimarlarından olan Hamit Genç'i ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Vekili Şeker, Büyükşehir Belediyesi olarak köyde yaşayan vatandaşların bilimsel tarım ve hayvancılığı uygulamasını amaçladıklarını belirtti. Bu sayede köylerde yaşayan vatandaşların tarım ve hayvancılıkta en iyi verimi alabilmelerinin sağlanacağını açıklayan Şeker, ayrıca köyden kente göçün bu proje ile azalacağını söyledi.

PROJEYE İNANAMADI

Samsun'un Bafra İlçesi'nde uygulanıp tüm ülkede ilgi gören projenin mimarlarından olan Hamit Genç ise Bin Köye Bin Ziraat Mühendisi adı altında yürütülen projeden bahsetti. Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli'deki tüm köylerde uyguladığı çalışmayı ilk duyduklarında inanamadığını belirten Genç, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği çalışmanın kendi uyguladıkları projeden daha kapsamlı olduğunu belirterek, bu çalışmanın Türkiye'ye model olacak bir hizmet olduğunu vurguladı.

ÜLKEYE MODEL OLACAK

Hamit Genç, Büyükşehir Belediyesi'nin köylerde bilimsel tarım ve hayvancılığı geliştirmek için hayata geçirdiği projenin vatandaşların ekonomik sıkıntılarını çözecek ve ülkeye katkı sağlayacak çok önemli bir hizmet olduğunu kaydetti. Genç, bu hizmetin sadece Kocaeli'ye değil tüm ülkeye örnek olacak bir proje olduğunu söyleyerek bu çalışmanın ülke çapında uygulanması halinde köyde yaşayan vatandaşların sorunlarının en aza ineceğinin altını çizdi.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ile Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefi Temel Fidan bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title