Haberler

Beşiktaş'ta çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Beşiktaş'ta çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yakın bölgede çalışan esnaf olay günü yaşadıklarını dile getirdi.

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yakın bölgede çalışan esnaf olay günü yaşadıklarını dile getirdi.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta yangının meydana geldiği apartmanda bulunan dairelerin sakinleri ve yakınındaki pasajdaki esnaf buradan tahliye edildi.

Eşyasını almak üzere pasaja gelen iş yeri sahiplerinden Muhittin Yartaşı, kulübün girişinde elektrik üzerine dükkanı olduğunu belirterek, "Ben dükkanımda oturuyordum. Oğlum da dükkanın önünde telefonla konuşuyormuş. O anda dumanları görmüş, 'Baba çık dışarı yanıyoruz.' dedi. Ben o anda çıkarken dükkanımın yanında mağaza var, kepengi açıldı. O arada bizim müdürler oradan çıktı." ifadelerini kullandı.

Kapının açılmasıyla çıkış kapısındaki yangının iyice alevlendiğini, içeriye oksijen girişiyle alevlerin parladığını dile getiren Yartaşı, yangının o anda başladığını kaydetti.

Yartaşı, dumanlar sardığı için gece kulübünden dışarı çıkılmadığını aktararak, "Kapının önündeki arkadaşlar çıkmış, onun dışında kimseyi görmedim. İçerdeki çoğu arkadaşı tanıyordum. Ramazan başından beri tadilattaydı. Burası normalde bir pasaj. Kulübe giriş için müşterilerin girdiği bir kapı var. Bir de arkada mal kabul denilen yani erzak alımı ve tadilat yapılacağı sırada malzemeleri getirdikleri kapı var. Onun dışında başka kapısı yok. Yangın çıkış merdiveni olma şansı yok, zaten eski 2. katta" dedi.

"Gündüz biz çalıştığımızdan dolayı aşağıda sesleri duyuyorduk"

Pasajda kuaförlük yapan Şükrü Polat da bir aydır süren tadilat sırasında çıkan kokudan rahatsız olduklarını söyledi.

Bu kokunun ne kadar yangına etki edeceğini tam bilmediklerini anlatan Polat, "Gündüz biz çalıştığımızdan dolayı aşağıda sesleri duyuyorduk, müşterilerimiz de diyordu. Ramazan geldiğinde dolayı bize idare edin diyorlardı. Sonuçta tanıdığımız insanlar. 'İşte bitiyor, ramazan bittiği zaman kurtulacaksınız.' diyorlardı. Normal esnaf konuşması olarak geçiyordu. Sonlara yaklaşmışlardı, onu biliyoruz." diye konuştu.

Polat, yangın sırasında dükkanda olduklarını, yoğun bir koku gelince kendilerini dışarıya attıklarını ifade ederek, çalışanları sima olarak tanıdıklarını dile getirdi.

Pasajın tahliye edilmesi nedeniyle şu anda dükkanlarını çalıştıramadıklarına dikkati çeken Polat, bir an önce dükkanlarını açmalarına izin verilmesini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title