Haberler

Berlin 2015'e Havai Fişek Gösterisiyle Girdi

Almanya'da, başta başkent Berlin olmak üzere Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Münih kentlerinde halk kent meydanlarına toplanarak yeni yıla havai fişek gösterilerini izleyerek girdi.

Almanya'da, başta başkent Berlin olmak üzere Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Münih kentlerinde halk kent meydanlarına toplanarak yeni yıla havai fişek gösterilerini izleyerek girdi.Berlin'de yeni yıl kutlamalarının merkezi tarihi Brandenburg Kapısı oldu. Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasındaki "17. Juni" adlı caddede saatler 00.00'ı geçince 6 binden fazla havai fişek patlatıldı.Yüz binlerce kişinin izlediği yılbaşı programına Amerikalı aktör ve şarkıcı David Hasselhoff ve çok sayıda müzik grubu katıldı.Almanya'da yılbaşında kullanılan havai fişek ve gösteri malzemeleri için 130 milyon avro harcandığı ifade edildi. Yılbaşı kutlamaları nedeniyle güvenlik birimlerinin yoğun önlem alması dikkati çekti. Berlin'de yılbaşı gecesi yaklaşık bin 300 itfaiye görevlisinin başında olduğunu ifade eden İtfaiye başkanı Wilfried Graefling, yılbaşı gecesi yaklaşık 550 gönüllü itfaiyeci de görev yaptığını kaydetti.Öte yandan yılbaşı öncesi çok sayıda kazalar ve olaylar meydana geldi. Saksonya eyaletindeki Brand-Erbisdorf kentinde, kimliği belirlenemeyen kişiler göçmenlerin kaldığı binanın arazisine ev yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledikleri bildirildi. Brand-Erbisdorf'a bağlı olan Chemnitz polisi, olayda kimsenin yaralanmadığını, patlayıcı maddenin arabadan araziye atıldığını belirtti. Polisin olayla ilgili araştırma başlattığı kaydedildi. Öte yandan Zwieckau'da, yılbaşı kutlamaları öncesi evinde yaptığı patlayıcı maddenin patlaması sonucu 36 yaşındaki bir kişi ağır yaralandığı bildirildi. Zwieckau polisinin yaptığı açıklamaya göre, barutun elinde patlaması sonucu ağır yaralandığını, polisin patlamayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Hamburg'da ihbar sonucu bir evde arama yapan polisin 4 ton yasa dışı havai fişek ve patlayıcı madde ele geçirdiği bildirildi. Hamburg Gümrük Dairesi memuru Axel Hirth, 4 ton havai fişek, 5 ateşli silah ve iki buçuk kilogram patlayıcı ele geçirdiklerini, 45 yaşındaki adamın geçici olarak gözaltına alındığını belirtti. Hirth, Hamburg şehrinde şimdiye kadar elde edilen en büyük patlayıcı madde miktarı olduğunu, bulunan patlayıcı maddenin tahrip gücünün 1 ton olduğunu kaydetti. .

Kaynak: AA / Güncel

Yılbaşı Almanya Berlin Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title