Haberler

Belediyeye Kent Konseyi'nden Tam Destek

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı Projesi kapsamındaki kamusal alanların işgal edilmesine karşı çıkmasına Kent Konseyi'nden destek geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 7 milyon 250 bin TL'ye ihale ettiği, 1 milyon 230 bin metrekarelik alan üzerinde kurduğu Kent Ormanı Projesi, kamuoyunun gündemine fidan dikme etkinliğine yapılan saldırıyla gündeme geldi.


Oysa kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı'ndaki çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, şimdiye kadar 450.000 metrekarelik alana 5 metre aralıklarla 8 bin 650 adet yapraklı ağaç dikildiğini belirtti. Proje kapsamında 10 metrelik yol kenarlarına yeşil kuşak, duvar kenarlarına yürüyüş yolu yapılacağını, spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının yerleştirileceğini kaydeden Uçaman, şimdiye kadar 2140 adet ıhlamur, 3330 adet çınar, 355 adet defne, 1370 adet tesbih, 70 adet dut, 455 adet gladiçya, 450 adet akçaağaç, 100 adet söğüt ve 380 adet de meşe ağacı olmak üzere 8 bin 650 adet ağacın dikildiğini ifade etti.


Kent Ormanı Projesi'ni yılsonuna doğru bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Uçaman, projenin birinci etabının ağaçlandırma olduğunu, yol yapımı ile ilgili bölümün ise bitmek üzere olduğunu kaydetti. Uçaman, proje kapsamında 26 bin, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın da 25 bin olmak üzere toplam 51 bin ağaç dikeceğini açıkladı.


Proje kapsamında Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından şu an proje uygulaması doğrultusunda çalışmalar devam ederken Kent Konseyi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne tam destek geldi.


'Belediyenin Yanındayız'

Kent Konseyi Genel Sekreteri Cihan Aydın, dün Talaytepe Kent Orman Projesi kapsamında eş başkanların, milletvekillerinin ve yüzlerce vatandaşın fidan dikme etkinliğine bir grup menfaat çetesinin yaptığı saldırıyı kınadı. Kamusal alanları işgaliye olarak kullanmak isteyenlere karşı Büyükşehir Belediyesi'nin kararlı tutumunu desteklediklerini açıklayan Aydın, Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Ormanı'yla ilgili yürüttüğü çalışma hakkında bilgi verdi.

Aydın, Talaytepe'de yapımı süren Kent Ormanı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce "konut rezerv alanı" ilan edildiğini, ancak belediyenin hukuksal mücadele yürüterek kararı iptal ettirdiğini hatırlattı. Aydın, alanın yaklaşık 1200 hektarlık kısmında kentin ortak yararına Kent Ormanı oluşturma konusunda çabaları olduğunu belirterek, "Hukuksal mücadelemiz sonucunda biz bunu başardık. Ve şu anda orada bir takım çalışmalarımız bitmiş; ama devam eden çalışmalarımız da mevcut." dedi.


Aydın: Kent Konseyi Olarak Belediyenin Yanındayız


İhalelerin yapıldığını söyleyen Aydın, ancak oradaki bir takım odakların hiçbir yasal dayanakları olmaksızın, kentin ortak ve kamusal alanlarına müdahalesi olduğunu ifade etti. Aydın, Kent Konseyi olarak bu tür çetelerin ve çetelerin kamusal alanlara el koyma gibi girişimlerinin her zaman karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.


Kentte yaklaşık 280 sivil toplum örgütünün Kent Konseyi bileşeni olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi: "Bu bileşenlerin tamamı bu çetelerin karşısında. Biz Kent Konseyi olarak neye mal olursa olsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararlı tutumuna destek sunarız ve her türlü desteğimizle de belediyenin yanındayız. Biz bu kamusal alanı birkaç kişinin kişisel menfaatleri için feda edecek durumda değiliz. Dolayısıyla bu yöndeki girişimlerimiz devam edecek. Biz de Kent Konseyi olarak Büyükşehir Belediyesi'nin bu ve buna benzer bütün çalışmalarının arkasında olacağız. Çünkü geçmişten beri bazı grupların kentin bu tür kamusal alanlarını kendi kişisel çıkarları için hiçbir hukuki desteği hiçbir hukuki altyapısı olmaksızın el atıyorlar ve bu alanlarda kişiler menfaatler peşindeler."


'Kent Konseyi Kentin Sahibidir'


Kent Konseyi'nin aynı zamanda kentin sahibi olduğuna işaret eden Aydın, "Kişilerin ve grupların haksız, hukuksuz, mesnetsiz ve hukuksal bir altyapısı olmayan girişimlerine karşı çıkıyoruz. Burada el koyma durumu, özel mülkiyete müdahalesi yoktur. Aksine belediye kamusal alanlara yapılan müdahaleleri önleme konusunda bir kararlılık göstermiştir. Biz her türlü çabanın da destekçisi olacağız." şeklinde konuştu.


Bu Sorunları Diyalogla Çözmek İstiyoruz


Sorunları diyalogla çözmek istediklerini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle tamamlandı: "Bu meselede kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Bizim buradaki temel girişimimiz kamusal alanların kamuya açık hale getirilmesi, kamunun kullanımına sunulmasıdır. Dolayısıyla belki bir kısım vatandaşlar orada bir takım hoşa gitmeyen, hukuk dışı girişimleri olmuş olabilir; ama biz bu girişimleri orada ve köyün çevresindeki yaşayanlara mal etmek istemiyoruz. Biliyoruz ki bu bazı kişisel odakların, güçlerin menfaat guruplarının kışkırtmalarıyla cereyan etmiş bir olaydır."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cihan Aydın Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title